MC nyheder

Mc-parkering i byzoner

Parkeringsregler for motorcykler i byerne er ofte uigennemskuelige og svære at forstå. MCTC går parkeringsreglerne efter i sømmene.

Færdselsloven tillader som udgangspunkt ikke parkering på fortov i byzoner på offentlige veje. Den enkelte kommune har dog ret til at lempe parkeringsreglerne og dermed tillade parkering på fortovet for blandt andet motorcykler.

På samme måde gælder det, at den enkelte kommune kan fritage motorcykler for at betale for at parkere på offentlige veje. Det er eksempelvis tilfældet i Frederiksberg Kommune, hvorimod man skal betale for at parkere sin motorcykel i Københavns Kommune.

Der er med andre ord forskellige regler og retningslinjer fra kommune til kommune, hvilket flere medlemmer af MC Touring Club også jævnligt påpeger. Derfor vil MCTC nu undersøge og sætte fokus på parkeringsreglerne – og forhåbentligt være med til at gøre det mere overskueligt, nemmere og bedre at parkere motorcykler i byerne.

MCTC har allerede taget kontakt til landets fem største kommuner for at skabe dialog omkring problematikken. Læs meget mere i Touring Nyt nummer fem, som udkommer i juni måned.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.