MC nyheder

Raketdyser: Det nye sikkerhedsudstyr fra Bosch

Ja, du læste rigtigt. Det næste tiltag inden for sikkerhed er gaseksplosioner på siden af din motorcykel - forklaring følger...

Vi ved ikke, om de sædvanlige ingeniører hos industrigiganten Bosch er gået på sommerferie, og den ugentlige brainstorm p.t. varetages af en flok 9-årige, men i hvert fald er deres nyeste påfund, når det kommer til at holde motorcyklister på hjulene, intet mindre end vanvittigt. Og endnu mere vanvittigt er det, at de rent faktisk har bygget en prototype, der virker!

Systemet skal forhindre styrt i situationer, hvor forhjulet mister vejgreb og skrider henover underlaget. For at modvirke skredet, og så at sige skubbe hjulet tilbage på plads i sin bane, skal der bruges en pludselig, kraftig og modsatrettet kraft. Til at levere den kraft har Bosch monteret små raketdyser på hver side af motorcyklen, der så bruges til at ændre retning, lidt på samme måde som man styrer rumfærger i vakuumet uden for jordens atmosfære - vi gentager lige: Det var raketdyser på siden af motorcyklen. Som sikkerhedsudstyr. Ligesom på rumfærger.

Når systemet detekterer, at forhjulet er ved at skride ud af sin bane, udsendes en stråle af komprimeret gas i løbet af milisekunder, og skredbevægelsen stoppes. Prototypen er udstyret med fire gaspatroner a'la dem, der kendes fra airbagveste, så du kan i princippet være ved at skride i svinget fire gange på samme køretur uden at styrte.

Bosch har endnu ikke meldt ud, hvornår det vil være muligt at købe det eksploderende sikkerhedsudstyr, eller om det overhovedet finder vej til produktionsmotorcykler - men det ser i hvert fald vildt ud! Kig selv i videoen herunder:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.