Køb af brugt mc i udlandet

 

Køb gerne fra et EU-land, så undgår du mange problemer. Vær opmærksom på at køb fra f.eks. Schweiz, som er meget restriktive med hk og støjgrænser, og kan resultere i udskiftning af evt. styreboks og andet som kan ende med ekstra udgifter på op til 20.000 kr.

Husk at få registreringsattesten og evt. "Abmeldebescheinigung für den Fahrzeughalter". I Tyskland er den originale registreringsattest samtidig garanti for, at der ikke er restgæld i motorcyklen. Få også evt. servicebog. Den kan fortælle om hvordan mc’en er passet, og bekræfte om km.angivelsen er sandsynlig.

Se dig godt for, motorcykler i udlandet er brugsgenstande, modsat her i Danmark hvor de er værdifuld ejendom.

Hvis man vælger at køre motorcyklen fra Tyskland til Danmark skal der skiftes til dansk prøvenummerplade ved grænsen mellem Tyskland og Danmark. Det skal bemærkes at det kan medføre problemer hvis motorcyklen afmeldes i Danmark, nogle af de tyske amter vil ikke umiddelbart acceptere afmeldelser fra udlandet, da bør afmeldelsen foretages af sælger i Tyskland. Sælger kan skaffe en engangs-nummerplade som fjernes og kan smides væk ved den Dansk-Tyske grænse, hvorefter en dansk prøvenummerplade skal påmonteres til resten af turen gennem Danmark.

Det første der skal ske er at den tyske nummerplade og registreringsattest skal omkring motorkontoret, nummerpladen beholder de og registreringsattesten stemples "afmeldt". Hvis motorcyklen er afmeldt i Tyskland skal "Abmeldebescheinigung für den Fahrzeughalter" med og forevises på motorkontoret. Afmeldelsen kan i nogle tilfælde også fremgå ved at de tyske myndigheder har stemplet på registreringsattesten.

Når der skal en dansk nummerplade på motorcyklen, skal der først betales afgift på køretøjet. På www.skat.dk kan printes en blanket til foreløbig værdiansættelse af køretøj, eller den kan afhentes hos Skat. Den udfyldes med oplysninger om motorcyklen, såsom mærke, model, motorstørrelse, ydelse i hk, stelnummer og km.stand. Blanketten indsendes til Skat, og kommer retur efter 1-5 uger (dette afhænger af hvor travlt der er hos Skat i den aktuelle periode). Derefter bestilles tid til told-syn. Told-syn har to funktioner, dels bekræfter det over for Skat at det er den rigtige motorcykel og samtidig synes motorcyklen så nummerpladen kan afhentes straks efter Skat har fået deres penge.

Så er der kun tilbage af smutte omkring motorkontoret og afhente den længe savnede nummerplade, det kan gøres straks efter at afgiften er betalt.

God fornøjelse

Links:
www.skat.dk 
www.mobile.de  

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.