MC nyheder

2-hjulet filmikon vinder ved Concours

En Triumph, som mange nok har set Steve McQueen flygte fra nazister på, var blandt vinderne, da Concours d’Elégance op til weekenden blev afholdt ved Blenheim Palace i Oxfordshire.

Det var 13. gang, at Salon Privé ved Blenheim Palace i Oxfordshire var vært for Concours d’Elégance, hvor nogle af verdens flotteste, dyreste og mest sjældne biler og motorcykler var udstillet. De fremmødte køretøjer dyster om at være bedst i deres respektive klasser, der dækker over alt fra "Pre-war Bugattis" til "Supercars of the 1970's".

For os med hang til to hjul var det dog motorcykelklasserne, der var mest interessante. Dem var der tre af: "Class A: Exceptional Motorbikes 1900-1939", "Class B: Exceptional Motorbikes 1940-1979" og "Class C: Exceptional Competition Bikes", og det var i særdeleshed vinderen af den såkaldte Klasse B, der fangede vores opmærksomhed.

 Her ses selvsamme Triumph TR6 R i en scene fra filmen Den store flugt (1963).

Den matgrønne Triumph TR6 R fra 1962 kendte vi nemlig i forvejen – ja, vi har sådan set kigget på den en del timer med Steve McQueen bag styret. Det er nemlig den eksakte motorcykel, som den amerikanske skuespiller (og hans stuntmand Bud Etkins) brugte til at ræse på marker og hoppe over pigtråd med i filmen Den store flugt fra 1963.

Filmen med originaltitlen The Great Escape indeholder i vores øjne en af de mest legendariske motorcykelscener nogensinde, da McQueen forsøger at flygte fra nazisterne på den omtalte Triumph. Men hov, tænker du måske, en TR6 R er da alt for ny, til at kunne være en 2. verdenskrigs cykel? Og det har du ret i, men filmproducenterne valgte den nyere Triumph, fordi de frygtede at samtidens motorcykler ikke ville kunne klare de strabadser, de ville blive udsat for i filmen.

Og når man ser scenen nedenfor, vil man nok være tilbøjelig til at give dem ret...

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.