76-årig samler penge ind på mc

  • 76-årig samler penge ind på motorcykel MCTC (2).jpg
  • 76-årig samler penge ind på motorcykel MCTC (1).JPG

Mens mange danskere holder sommerferie, så har Aase Bonde på 76 år valgt at bruge sommeren på at samle penge ind til landsbyen Tourouba i Burkina Faso, hvor hendes drøm er at etablere rent drikkevand og vandforsyning til en køkkenhave - den dag det lykkes, kan alle landsbyens 3.000 indbyggere klare sig selv fremadrettet.

“Selvom der for mange fortsat er corona-krise, så er det stadig vigtigt at hjælpe andre steder i verden, og det har altid været mit mål at hjælpe i Afrika, hvilket jo aldrig er for sent”, udtaler Aase og smiler med hentydning til sin alder, der har rundet 76 somre.

Derfor kører hun i uge 29 og 30 Danmark rundt på en udlånt Indian-motorcykel, og er lige nu igang med at planlægge ruten. Årsagen til at hun tager turen på motorcykel er simpel. Det er som signal på, at det aldrig er for sent at gøre det, man elsker eller for den sags skyld at gøre en forskel i verden. “Og så var jeg så heldig at få lov at låne denne flotte Indian motorcykel af en forhandler i Horsens, som gerne ville støtte mit projekt”, fortæller hun.

Passion for hjælp til Afrika
Det er ikke første gang, at Aase hjælper i Afrika, hvilket har været hendes drøm siden studietiden på Den Sønderjyske Sygeplejeskole Sønderborg. Faktisk står hun bag opførslen af en seksklasses Primærskole, som idag har cirka 550 elever, både drenge og piger, samt ni lærere tilknyttet. Noget Aase selv har medfinansieret, da det har været svært at finde sponsorer til mursten og andre udgifter.

Hverken Afrika-indsamling eller motorcykler er ukendt land for Aase.

 

Endvidere har Aase også stiftet et fodboldhold, hvor spillerne to gange månedligt samler plastik op i nærområderne, samt en væveforening for unge og udsatte piger i Tourouba og omegn, der samtidig underviser i ernæring og madlavning, så de kan klare sig selv fremover. Via hospitalsudstyr fra Danmark er der bl.a. etableret en røntgenafdeling, flere fødestuer og flere tandklinikker. Det har bl.a. bevirket, at seks hospitaler er blevet opkvalificeret på grund af bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder.

Støt foreningens arbejde
I det hele taget er den bæredygtige tilgang til projekterne vigtig for Aase, så det kan leve videre når hun engang slipper styret. Derfor er de også funderet i en velgørende forening ved navn DBL-KOONSO (Danish-Burkinabe-Link).

Man kan støtte Aase, foreningen og projektet, både som privat og virksomhed, enten via mobilepay eller ved bankoverførsel, og følge udviklingen af deres arbejde løbende.

Er der spørgsmål hertil, så kan man tage fat på: Aase Bonde, +45 2344 7177, www.burkinaskole.dk

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.