Alta Motors stopper produktionen

Manglende kapital betyder, at amerikanske Alta Motors stopper produktionen af elektriske motorcykler.

Ifølge flere internationale mc-medier har amerikanske Alta Motors indstillet produktionen og sendt sine medarbejdere hjem. Årsagen skulle angiveligt være manglende kapital, efter flere investeringsaftaler er gået i vasken.

På Alta Motors officielle Facebookside har firmaet 18. oktober også lagt et billede op, hvor der står ”Thank you”. Det siger ikke så meget i sig selv, men den tilhørende tekst uddyber: “Our sincere gratitude goes out to all those who have believed in Alta over the years. Thank you for your support and being a part of the #FutureOfFast”.

Ifølge netmediet Electrek er Alta Motors netop nu i gang med at informere de mere end 70 forhandlere, som firmaet har aftaler med rundt om i USA.

Meldingen om produktionsstop kan umiddelbart undre, da Harley-Davidson så sent som i marts i år annoncerede, at man havde investeret i Alta Motors. ”Som en del af vores 10-års-strategi om at bygge 100 nye højtydende motorcykler frem til 2027 indgår også, at vi vil investere massivt i teknologien omkring elektriske motorcykler,” sagde Harley-Davidons direktør Matt Levatich dengang i en pressemeddelelse.

Efterfølgende har Harley-Davidson dog sadlet kraftigt om. Således kunne Harley-Davidson i september meddele, at det havde startet sit eget forsknings- og udviklingscenter i Silicon Valley, hvor Alta Motors også har hovedsæde. Siden bruddet med Harley-Davidson har Alta Motors forgæves forsøgt at få en ny investeringsaftale i hus, men det lader altså til ikke at have lykkedes.

Kort om Alta Motors

Alta Motors, som har base i San Franciscos Silicon Valley, blev etableret i 2010 og er kendt for sin Redshift-serie af el-motorcykler (EXR, MXR, MX, EX og SM) primært til motocross- og enduro-kørsel.

Blandt dem, der tidligere har skudt penge i virksomheden, er de to medstiftere af Tesla, Martin Eberhard og Marc Tarpenning, der også begge har været eksterne rådgivere for Alta Motors.

Eric Peronnard, der regnes for at være manden bag indførelsen af Endurocross i USA, og som tilmed har fået sporten på programmet i det verdensomspændende X Games, har også været en del af Alta Motors.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.