Alta Motors stopper produktionen

Manglende kapital betyder, at amerikanske Alta Motors stopper produktionen af elektriske motorcykler.

Ifølge flere internationale mc-medier har amerikanske Alta Motors indstillet produktionen og sendt sine medarbejdere hjem. Årsagen skulle angiveligt være manglende kapital, efter flere investeringsaftaler er gået i vasken.

På Alta Motors officielle Facebookside har firmaet 18. oktober også lagt et billede op, hvor der står ”Thank you”. Det siger ikke så meget i sig selv, men den tilhørende tekst uddyber: “Our sincere gratitude goes out to all those who have believed in Alta over the years. Thank you for your support and being a part of the #FutureOfFast”.

Ifølge netmediet Electrek er Alta Motors netop nu i gang med at informere de mere end 70 forhandlere, som firmaet har aftaler med rundt om i USA.

Meldingen om produktionsstop kan umiddelbart undre, da Harley-Davidson så sent som i marts i år annoncerede, at man havde investeret i Alta Motors. ”Som en del af vores 10-års-strategi om at bygge 100 nye højtydende motorcykler frem til 2027 indgår også, at vi vil investere massivt i teknologien omkring elektriske motorcykler,” sagde Harley-Davidons direktør Matt Levatich dengang i en pressemeddelelse.

Efterfølgende har Harley-Davidson dog sadlet kraftigt om. Således kunne Harley-Davidson i september meddele, at det havde startet sit eget forsknings- og udviklingscenter i Silicon Valley, hvor Alta Motors også har hovedsæde. Siden bruddet med Harley-Davidson har Alta Motors forgæves forsøgt at få en ny investeringsaftale i hus, men det lader altså til ikke at have lykkedes.

Kort om Alta Motors

Alta Motors, som har base i San Franciscos Silicon Valley, blev etableret i 2010 og er kendt for sin Redshift-serie af el-motorcykler (EXR, MXR, MX, EX og SM) primært til motocross- og enduro-kørsel.

Blandt dem, der tidligere har skudt penge i virksomheden, er de to medstiftere af Tesla, Martin Eberhard og Marc Tarpenning, der også begge har været eksterne rådgivere for Alta Motors.

Eric Peronnard, der regnes for at være manden bag indførelsen af Endurocross i USA, og som tilmed har fået sporten på programmet i det verdensomspændende X Games, har også været en del af Alta Motors.