MC nyheder

Aprilias far er død

Ivano Beggio grundlagde Aprilias motorcykelproduktion, gjorde mærket til et af de mest vindende i tohjulet motorsportshistorie og var med til at skabe stjerner som Biaggi, Rossi og Lorenzo.

Den 73-årige ærespræsident for Aprilia sov efter længere tids sygdom stille ind sent torsdag aften.

Selvom Aprilia blev grundlagt som cykelproducent af Cavaliere Alberto Beggio allerede tilbage i 1945, var det først da hans søn, den 24-årige Ivano Beggio, overtog styringen af firmaet i 1968, at der blev monteret motorer på cyklerne - og det blev starten på et legendarisk motorcykelmærke.

I 1970'erne startede Ivano Aprilias motorsportsafdeling og vandt i løbet af de første par år to motocross-titler i Italien. I 1980'erne skiftede Aprilia fokus til GP-racing, og hele vejen gennem 90'erne og de tidligere 00'er var deres 250-kubiks racercykler grobund for navne som Max Biaggi, Valentino Rossi, Casey Stoner og Jorge Lorenzo. Og Ivano Beggio var direkte involveret i både talent- og maskinudvikling, Max Biaggi sagde om ham i en pressemeddelelse efter hans død: "Han brugte sine evner som redskab til at drive sin passion, han var som en far i racing for mig".

Aprilia har haft fabrikshold i alt fra SuperMoto til SBK, Motocross til MotoGP, og de har till sammen vundet hundredevis af løb i de forskellige serier. Men Ivano Beggio drev også Aprilia fremad på det offentlige vejnet, hans satsning på scootere i 90'erne fik mærket til at vokse til et niveau, hvor de ved årtusindeskiftet kunne opkøbe både Moto Guzzi og Laverda.

Siden 2004 har Aprilia som bekendt været ejet af Piaggio-koncernen, og Ivano Beggio har de seneste år haft titlen som "ærespræsident". Men hans indstats for at grundlægge og opbygge Aprilia som motorcykelproducent og motorsportsdeltager kan ikke undervurderes. Hvil i fred.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.