Bedre el-forhold i Benelux

Benelux-landene har underskrevet en erklæring, der skal gøre livet nemmere for ejere og brugere af elektriske køretøjer - herunder eldrevne motorcykler.

At bruge sin eldrevne motorcykel på længere afstande i Europa kan være en udfordring - navnlig i forhold til opladning. Men det ser nu ud til at blive nemmere. Regeringerne i Benelux (som omfatter Belgien, Nederlandene og Luxembourg) har nemlig underskrevet en erklæring om grænseløs adgang til såkaldte “elektriske mobilitetstjenester” i Benelux. Det skriver FEMA, The Federation of European Motorcyclists’ Associations, på deres hjemmeside.

Erklæringen, som er et samarbejde mellem Benelux-landene og FEMA, har tre hovedpunkter, der alle har ambitioner om at gøre livet lettere for ejere og brugere af elektriske køretøjer. Ambitioner lyder:

  • Den offentligt tilgængelige opladnings-infrastruktur i Benelux skal være let at tilgå for førere af alle typer af elektriske køretøjer.
  • Førere af el-køretøjer skal være i stand til at betale for opladninger på ad hoc-basis eller ved at bruge deres egen “e-mobilitets servicekontrakt”.
  • Afgiftssatserne skal være gennemsigtige og rimelige for alle forbrugere.

De tre regeringerne har ikke givet en tidsfrist for, hvornår eller hvordan ambitioner konkret skal implementeres. I første omgang er der altså tale om en politisk hensigt, men ikke desto mindre kalder FEMA det et “vigtigt skridt i retning af en brugbar infrastruktur til elektriske motorcykler, som også kan være med til at løfte salget og brugen af elektriske motorcykler.”.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.