MC nyheder

Bimota KB4: Luksuriøs retroracer

  • Bimota KB4 MCTC.jpg
  • Bimota KB4 MCTC (8).jpg
  • Bimota KB4 MCTC (9).jpg
  • Bimota KB4 MCTC (4).jpg
  • Bimota KB4 MCTC (5).jpg
  • Bimota KB4 MCTC (7).jpg

Én af de mere spændende nyheder på årets EICMA-udstilling var endnu en ny model fra det nyligt genopståede Bimota-mærke: KB4 kombinerer Kawasaki-teknologi med spændende retrodesign.

Det er faktisk snart to år siden, at vi første gang skrev om KB4 her på MCTC, men Bimota har tilsyneladende været i corona-lockdown som os andre, så det er først nu, at den endelige model er præsenteret. 

Moderne teknik forklædt som retro
Retrostilen fra konceptet er bevaret, og det færdige design må siges at skille sig ud med en stor, rund forlygte i klassisk look, samt en atypiske svungen kåbeform. Kåben og mange andre dele er udført i kulfiber, mens blandt andet svinggaflen og gaffelbroen er lavet af ét stykke aluminium. Bemærk desuden at KB4 har traditionel teleskopforgaffel modsat storebror Tesi H2.

En ultrakort akselafstand på kun 1.390 mm opnås ved at flytte køleren til bagpartiet.

Ligesom Tesi H2 er KB4 dog også baseret på Kawasakiteknologi, men her er det motoren fra Ninja 1000 SX, der er taget udgangspunkt i. Det betyder fire cylindre på række med 142 hk og 111 Nm til en køreklar vægt på 194 kg, hvilket kombineret med Öhlins-affjedring og Brembo-bremser fra øverste hylde tegner til en fed køreoplevelse.

Kawasaki i forklædning
Årsagen til Kawasaki-delene er naturligvis, at det japanske mærke ejer 49,9 procent af Bimota, hvilket blev offentliggjort til netop EICMA-udstillingen for to år siden. Slægtskabet kan ses flere steder på eksempelvis styr og instrumentering, foruden naturligvis motoren, men Bimota står stadigvæk for det meste, og eksklusive detaljer som håndmalet lak og ægte læder skiller sig ud.

Bimota KB4 RC er teknisk identisk med den kåbeklædte KB4 blot i nøgen udgave.

Hvis du er mere til det nøgne street-look, fås også en KB4 RC (hvilket står for Race Café) uden kåbe og med bedre udsigt til mekanikken. Både den og den normale Bimota KB4 skulle være klar til bestilling via italienernes hjemmeside allerede nu, selvom prisen dog ikke fremgår - men I kan nok godt gå ud fra, at det er i "hvis du skal spørge, har du ikke råd"-kategorien.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.