MC nyheder

Adaptiv cruise control til motorcykler

Bilerne har haft dem et stykke tid, men BMW melder nu klar med adaptiv cruise control til motorcykler - som automatisk reducerer din hastighed, hvis du kommer for tæt på køretøjer foran.

BMW kalder systemet, som de har udviklet i samarbejde med Bosch, Active Cruise Control (ACC). Systemet registrerer via radar køretøjet foran og vinklen mod det, og beregner derefter den mest sandsynlige linje for de næste 100 meter – og er du for tæt på tilpasses din hastighed automatisk.

ACC kan justeres i tre afstandsniveauer, men har også to køreindstillinger, som bestemmer, hvor hårdt ACC’en skal gribe ind.

Systemet reagerer ikke på stationære køretøjer. Det tillader eksempelvis, at man ved køkørsel passerer andre køretøjer, så her skal man selv stå for at bremse. Systemet vil også omfatte en funktion, der også justerer hastigheden til vejens hældning ved bjergkørsel.

Den første model udstyret med ACC forventes at blive BMW K1600 GT, hvor systemet kan justeres og kobles til og fra via knapper på venstre styrkonsol.

Det ser dog ud til, at systemet hurtigt vil brede sig hos konkurrenterne, da eksempelvis Ducati og KTM oplyser, at de snart er klar med lignende systemer.

 

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.