BREAKING: BSA bliver genoplivet

Indiske Mahindra vil genoplive BSA i England – måske allerede i 2021, hvis Brexit ikke sætter en kæp i hjulet for projektet.

Ifølge flere internationale nyhedsmedier kan der inden længe komme gang i produktionen af BSA-motorcykler igen. Og det kan meget vel ske på fabrikker i England og måske endda allerede i løbet af 2021.

Det er i hvert fald håbet hos den indiske milliardær Anand Mahindra (Mahindra Group og Classic Legends), der i 2016 købte henholdsvis BSA- og Jawa-mærket.

For hvis det står til Anand Mahindra, så skal BSA relanceres og produceres på fabrikker i BSA's oprindelige hjemland, England. Planen er samtidig at bygge et forskningscenter i Banbury med fokus på udvikling af elektriske motorcykler. Trods nye BSA-motorcykler i første omgang bliver udstyret med forbrændingsmotorer som i "de gode gamle dage", så skal der nemlig også hurtigst muligt tilføjes elektriske BSA'er til modelprogrammet, lyder meldingen.

Genoplivningen af BSA i England afhænger dog af, hvordan Brexit kommer til at forløbe. Hvis handelsbetingelserne bliver for "besværlige", kan Mahindra Group – som i øvrigt er verdens største producent af traktorer og blandt andet ejer det elektriske bilmærke Reva – eksempelvis vælge at placere produktionen i Indien, som det skete med Jawa i 2018.

 

Glemt adgangskode eller medlemsnummer?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.