MC nyheder

Covid-19 fører til flere svenske mc-ture

I Sverige er brugen af motorcykler steget under Covid-19-pandemien, mens brugen af offentlig transport er halveret. Det skriver FEMA i en pressemeddelelse.

Pressemeddelelse udsendt af FEMA 11-02-2022. Foto: Husqvarna/Rudi Schedl

Flere svenskere end normalt har valgt at bruge deres motorcykel under COVID-19-pandemien. Det oplyser FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) i en pressemeddelelse, som kan læses på FEMA's hjemmeside eller i en oversat udgave herunder.

Ifølge FEMA voksede brugen af motorcykler i Sverige under COVID-19-pandemien, mens brugen af offentlig transport blev halveret. 

COVID-19-pandemien forårsagede nemlig store ændringer i den måde, folk i Sverige rejser på – både til og fra arbejde og i fritiden. Rejserne i Sverige faldt med 13 % i perioden marts 2020 til august 2021 sammenlignet med 2019. Det er primært rejser til skole og arbejde, der er faldet, men fritidsrejserne faldt også med 15 %.

Stigning på fem procent

Rejser med offentlig transport er blevet halveret i denne periode. Transporten på cykel, knallert og motorcykel er steget, mens transporten med bus og bil og til fods er faldet. Stigningen for motorcykler er fem procent, for knallerter en procent og for cykler 21 procent.

Den svenske motorcyklistorganisation SMC håber, at den stigende kørsel med motorcykel og knallert vil fortsætte. Det er smarte køretøjer, der bidrager til reduceret trængsel og stor holdbarhed.

FEMA's kilder: Trafik Analyse & SMC

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.