MC nyheder

Dagsgebyr til 1.500 motorcykler

Trods ny lov om dagsgebyr på 250 kroner for køretøjer uden forsikring er omkring 1.500 motorcykler stadig ikke blevet forsikret eller afmeldt.

Har du en motorcykel (eller et andet motordrevet køretøj) stående med nummerplade på, som ikke er forsikret? Så kan det godt betale sig at spidse ører. Det er nemlig lovpligtigt at have ansvarsforsikret motordrevne køretøjer i Danmark.

Indtil nu har straffen været en bøde og at få nummerpladerne klippet – hvis man blev stoppet af politiet. Men nu er der også kommet et ekstra økonomisk incitament til at følge loven. Siden 29. januar 2019 har DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring) stået for at opkræve dagsgebyrer på 250 kroner for registrerede køretøjer uden ansvarsforsikring. Gebyret opkræves for hver dag, så længe køretøjet ikke er forsikret eller afmeldt.

”DFIM ønsker at skærpe opmærksomheden på, at man får købt en ansvarsforsikring eller afmeldt sit køretøj. Det har en væsentlig betydning både for en selv og for andre,” siger leder af DFIM, Maria Clausen Dyrehauge.

Halvering siden maj 2018

Da loven om dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring blev vedtaget i maj 2018, var der omkring 50.000 uforsikrede køretøjer og herunder cirka 3.000 motorcykler. I starten af marts 2019 er tallet ifølge DFIM faldet til cirka 21.000 køretøjer, hvor omkring 1.500 af dem er motorcykler.

Men selvom antallet af uforsikrede køretøjer er mere end halveret, er der altså fortsat 21.000 køretøjer, der dagligt modtager et gebyr på 250 kroner. Dagsgebyret gælder nemlig også, selvom køretøjet står i garagen og ikke bliver kørt på.

”Hvis man har et køretøj, som bare står, så skal man enten afmelde det eller tegne en ansvarsforsikring. Lovgivningen er den samme, som den altid har været, forskellen er bare, at der nu er en mærkbar konsekvens,” siger Maria Clausen Dyrehauge og påpeger, at der ikke er nogen grænse for, hvor længe man kan modtage dagsgebyrer.

Omregistrer med det samme

Derfor giver det god mening enten at få forsikret sit køretøj eller afmeldt det, da dagsgebyrerne hurtigt kan løbe op i mange penge. På samme måde er det vigtigt at være opmærksom på få lavet en slutseddel og omregistreret med det samme, hvis man skal sælge sit køretøj.

”Det er en vigtig pointe. Når vi i dag har et digitalt køretøjsregister, kan man lige så godt omregistrere med det samme, ellers risikerer man at ende med en regning. Det er nemlig den sidst registrerede ejer på registreringsattesten, der vil modtage dagsgebyrerne,” siger Maria Clausen Dyrehauge.

Læs mere om dagsgebyret på DFIM’s hjemmeside.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.