MC sport

Dakar 2019: Starten er gået

Den 41. udgave af Dakar Rally er skudt i gang i Peru, hvor hele rallyet skal køres.

For første gang i historien bliver Dakar Rally afviklet i ét enkelt land – nemlig Peru. Her gik starten mandag 7. januar fra hovedstaden Lima.

Første etapes målstreg var i byen Pisco, og efter 331 udfordrende kilometer stod det klart, at Honda er kommet til Peru for at vinde: Spanske Joan Barreda Bort indtog 1. pladsen, og Ricky Brabec snuppede 3. pladsen.

2. pladsen gik til Pablo Quintanilla fra Husqvarna, mens Adrien van Beveren fra Yamaha tog 4. pladsen. På 5. pladsen kom Sam Sunderland fra KTM, som sidste år måtte udgå på 4. etape på grund af en rygskade.

KTM for 18. gang?

Selvom Barreda nu er i front efter første etape, er ingenting afgjort. Tværtimod. De resterende kørere i top-5 har alle under tre minutter op til 1. pladsen, og med i alt 10 etaper og mere end 5.500 kilometers ørkenræs kan alt ske.

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, om KTM endnu en gang løber af med den samlede sejr, når Dakar Rally 2019 slutter torsdag 17. januar.

Hvis det sker, vil det være intet mindre end 18. gang i træk, at KTM tager sejren i Moto-klassen. Og med kørere som Sam Sunderland, Toby Price og sidste års vinder Mathias Walkner – på henholdsvis 5., 6., og 7. pladsen – er der lagt i ovnen til et brag af en dyst i Perus sanddyner.

I videoen nedenfor kan du se et sammendrag af første etape for motorcyklerne.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.