MC nyheder

Dakar afslører 2018-rute

Dakar Rally har offentliggjort ruten for 2018, som byder på barske udfordringer og masser af sand.

Hvis en kombination af sand og rally lyder som noget for dig, kan du godt begynde at glæde dig til januar. Dakar Rally har nemlig offentliggjort ruten for næste års rally-løb, og det kunne nemt gå hen at blive støvet.

Ruten kommer i 2018 til at foregå i tre lande: Peru, Bolivia og Argentina. Starten går fra Lima, hovedstaden i Peru, 6. januar og slutter i Córdoba i Argentina 20. januar (ikke at forveksle med den sydspanske by af samme navn).

For motorcykler er den samlede distance hele 8.276 kilometer, og allerede efter få dages løb vil deltagerne få lov til at prøve kræfter med Perus sanddyner. Efter Peru går turen videre gennem Bolivia med en velfortjent hviledag i landets administrative hovedstad, La Paz.

Rallyet slutter som nævnt i Córdoba, der for første gang i løbets historie bliver målstregs-by. 

 

Dakar fylder 40

Ifølge Dakars sportsdirektør, Marc Coma, er dét at komme tilbage til Peru - og i en længere periode end løbene i 2012 og 2013 - en mulighed for at udforske ukendt land. Deltagerne vil blive udfordret af Perus forskellige “sandscapes” (en sammensætning af ordene “sand” og “landscape”, red.), som vil sætte høje standarder tidligt i rallyet.

Den bolivianske strækning bliver fysisk krævende, men samtidig betagende smuk, og vil teste de eventyrlystne deltagere til deres yderste grænser. Men som om dét ikke skulle være nok, vil nye og afgørende udfordringer også vente på deltagerne, når de når Argentina - hvor rallyet teoretisk set når den sværeste del med den såkaldte “Super Fiambala”-etape. Det er nemlig her, at kørerne virkelig skal præstere, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at triumfere i Córdoba, lyder det fra Marc Coma.

Løbet i januar 2018 bliver den 40. udgave af Dakar - og den 10. udgave af rallyet med Sydamerika som vært. Det historiske ørkenrally er blevet afholdt i Sydamerika siden 2009 i stedet for det oprindelige Paris til Dakar-løb (hovedstaden i Senegal) på grund af sikkerhedsmæssige årsager.

Du kan læse mere om løbet og se hele ruten på Dakars officielle hjemmeside her.