Honda fører Dakar – men KTM banker på

Monster Energy Honda Teams Jose Ignacio Cornejo Florimo vinder 8. etape og øger føringen over Red Bull KTM’s uheldige helt Toby Price i Dakar 2021.

Dakar Rally 2021 er en tvekampe mellem Honda og KTM, og Honda-sensationen Jose Ignacio Cornejo Florimo tog i går den samlede føring og scorede i dag sin første Dakar-sejr på 8. etape.

På maratonetapen (7. og 8. etape) er teknisk assistanse ikke tilladt, og derfor var det lige så overraskende, at Red Bull KTM’s Toby Price tog andenpladsen på både etapen og i selve racet. Price er nu kun et minut og fem sekunder efter Cornejo i den samlede stilling, trods han allerede på 7. etape fik en voldsom skade på KTM’ens bagdæk, og da reglerne heller ikke tillader dækskifte på maratonfasen, måtte Price nødtørftigt lappe dækket med STRIPS og TAPE!

Det lyder godt nok velkendt for en gammel racerkører, men ses dog sjældent på internationalt topplan i dag. Godt gået af Price, som i øvrigt mente, at han kun kom i mål ved at være forsigtig på gassen undervejs? Midtvejs opdagede Price nemlig, at kun en af ​​de mange strips var tilbage på dækket – og han var om nogen glad for at passere målflaget på dagens 375 kilometer ørkenetape.

Yamaha Rally Team havde endnu en uheldig dag, efter Ross Branch mistede værdifuld tid i går på grund af en sammenfiltret kæde  – og på 8. etape fik Yamahas Franco Caimi et motorproblem, som satte ham ud af Dakar 2021.

Uheldige var også Husqvarnas Xavier de Soultrait, som styrtede så voldsomt, at han måtte flyves til et hospital i Tabuk for en røntgenundersøgelse.

I morgen køres en løkkerute på 574 kilometer, som starter og slutter i Neom. Ruten går forbi Rødehavets bred, men de tohjulede konkurrenter får næppe megen tid til at nyde de naturskønne udsigter i et dramatisk varierende terræn - stillingen har nærmest ændret sig time for time på de forskellige etaper, og intet er afgjort endnu.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.