MC nyheder

Nimbus fylder 100 år

Danmarks Nimbus Touring og Danmarks Industrimuseum i Horsens inviterer motorcykelentusiaster til fejring af en 100-årig fra den 10. februar til påsken den 2. april.

Kakkelovnsrør og Humlebi

Udstillingen sker i anledning af, at det er 100 år siden, den første Nimbus motorcykel blev prøvekørt. Det var en Nimbus A, bedre kendt som Kakkelovnsrøret.

Siden har Fisker og Nielsen A/S, som mange kender fra deres støvsuger med navnet Nilfisk, sendt 13.967 motorcykler ud på veje verden over. Nu 100 år efter den første prøvekørsel kender mange især mænd i deres bedste alder til Nimbussen, mens andre i den yngre generation slet ikke er klar over, at denne motorcykel er dansk.

Bedst kendt er Humlebien, som Nimbus C modellen blev kaldt, da den i 1934 så dagens lys. Humlebien blev kendt over det ganske land for sin gode lyd, sin trækkraft og loyalitet, hvad enten det var familien, håndværkeren eller soldaten, som var brugeren.

I 2018 er det de mange Nimbusklubber strøet ud over landet samt Danmark Nimbus Touring, som holder de knap 5.000 maskiner kørende. Det sker ved at hjælpe med råd og vejledning, udstillinger, klubture og meget mere, således nye Nimbusentusiaster kan holde den unikke danske cykel kørende.

Nimbus 100 år fejres på Danmarks Industrimuseum, Gasvej 17 - 19 i Horsens.

Udstillingen, der rummer 32 motorcykler i de to gamle gashaller, er også kommet i stand for at hylde den 100-årige Nimbus. P.A. Fiskers motorcykel er et stykke industrihistorie uden lige og en fortælling og far og søn – P.A. og Anders Fisker – som brændte for motorcykler og levede videre af at producere støvsugere.

Åbent dagligt fra kl. 11 til 16

Nimbus 100 år åbner den 10. februar kl. 14 ved en indbudt reception og kan ses af offentligheden fra den 11. februar.

Udstillingen er åbent dagligt mellem kl. 11 og kl. 16 frem til den 2. april.

Der er planlagt to foredrag undervejs for at sætte særligt fokus på maskinen under rejser og på arbejde i forsvaret.

Det sker med foredragene Nimbus tur til Nordkap den 17.02. samt Hærens Nimbus den 17.03., hvor medlemmer af DNT og Industrimuseets Venner har gratis adgang.

Entre til udstillingen, kr. 70 eller kr. 50 ved flere end 15 personer.