Marquez i højt spil på Misano

Hondas Marc Marquez satsede alt og vandt, da han kæmpede sig foran Ducatis hjemmebanekører Danilo Petrucci på sidste omgang i et regnvåd Misano GP.

Kombinationen af unik mc-kontrol og højt spil bragte Marquez tilbage i toppen af MotoGP 2017 på en regnvåd Misano bane.

 

Den regerende verdensmester Marquez kæmpede løbet igennem med adskillige nær ved og næsten udskridninger undervejs for at bevare kontakten til fronten – og satte punktum for sin unikke race-performance ved at kæmpe sig forbi den stærkt kørende hjemmebane favorit Danilo Petrucci på løbets sidste omgang.

 

Med sejren er Marquez i toppen af pointskalaen med 199 point - som han deler med Ducatis Andrea Dovizioso, der sluttede Misano GP på tredjepladsen.

 

Jorge Lorenzo var dagens overraskelse, da den normalt vandsky spanier stak af i front på sin Ducati i løbets start - men festen sluttede, da Lorenzo highsidede sig ud af løbet og overlod føringen til Petrucci.

 

Maverick Vinales kunne ikke forvandle sin pol til en sejr - men Yamaha køreren holder dog liv i sine mesterskabsdrømme med en fjerdeplads i racet og sammenlagt 183 point. Det rækker til en samlet tredjeplads foran den skadede teamkollega Valentino Rossi, som har 157 point. Vinales blev tæt fulgt af Ducatis testkører Michele Pirro, og herefter Jack Miller på Honda, Pramac Ducatis Scott Redding, Suzukis Alex Rins, Tech 3 Yamahas Jonas Folger.

 

Bradley Smith rundede top ti af med sit bedste resultat for KTM – imens brødrene Lowes, Abraham, Baz, Barbera, Espargaro, Rabat og Zarco alle gled på den våde asfalt og måtte en tur i gruset under Misano MotoGP.

 

Se resultater m.m. på www.motogp.com