MC sport

Ducati-dominans i Spielberg

Det østrigske GP i Spielberg leverede endnu en neglebidende tæt kamp mellem Ducati og Honda – men denne gang trak Jorge Lorenzo det længste strå for Ducati.

Dette års Spielberg GP leverede en klassisk rivalisering mellem Jorge Lorenzo og Marc Marquez, og denne runde gik til nummer 99 på Bologna-raketten – imens teamkollegaen og sidste års vinder, Andrea Dovizioso, måtte nøjes med at se de sidste runders tvekampe om førstepladsen fra en sikker tredjeplads. 

En meget beslutsom Marquez startede ellers med at lægge afstand til det øvrige felt på løbets første omgange – men stadig med Ducati-duoen Lorenzo og Dovizioso et lille sekund bagefter. Dovizioso så truende ud i første halvdel af de i alt 28 omgange. Men han måtte slippe taget i førerduoen, da Lorenzo for alvor slog hammeren ned og begyndte at hale Marquez ind - for derefter at overtage føringen af racet. 

Lorenzo førte dog kun marginalt over Marquez på sidste omgang, og Marquez satte endnu et angreb ind på Ducati-køreren i sit favoritsving (sving 3) - men Lorenzo formår mirakuløst at holde både linjen og farten i Ducatien på ydersiden af Marquez Repsol Honda - og Lorenzo vinder accelerationsduellen frem mod næste kurve.  Marquez nærmer sig truende ved indgangen til flere af svingene på resten af ​​sidste runde, men Lorenzos tempo var som så mange gange før urørlig, når han først tager teten og lugter guldet. 

Bag den detroniserede Dovizioso på tredjepladsen lavede Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) en imponerende præstation med en hårdt tilkæmpet fjerdeplads, foran Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing). Den første fabriks Yamaha med Valentino Rossi i sadlen i hvad der kun kan beskrives som et mareridts-GP for Yamaha – hvor Yamaha chefen kom med noget så usædvanligt som en officiel undskyldning for Yamaha M1’erens manglende performance til teamets to kørere efter en katastrofal tidtagning. 

Rossi måtte kæmpe sig fra en fjortende startplads og til slut forbi Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) for at indtage sjettepladsen. Teamkollegaen Maverick Vinales kom aldrig rigtig i gang og sluttede sit race på en beskeden tolvteplads. 

Med resultatet fra Red Bull Ring i Østrig fører Marc Marquez stadig serien med 201 point foran Valentino Rossi på 142 point, og Jorge Lorenzo er rykket op på tredjepladsen med 130 piont. 

Se den fulde resultatliste m.m. på www.motogp.com

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.