MC nyheder

Ejerskifte-app kan stadig ikke omregistrere mc'er

Den nye ejerskifte-app kan fortsat ikke bruges til at omregistrere motorcykler med. Motorstyrelsen beklager fejlen, men oplyser til MCTC, at en løsning er på vej.

Tilbage i november 2020 lancerede Motorstyrelsen en ny applikation til smarttelefoner, den såkaldte Ejerskifte-app, for at gøre det hurtigere og mere sikkert for privatpersoner at omregistrere køretøjer ved køb/salg.

Appen har dog en væsentlig mangel: Den virker kun for køretøjer underlagt periodisk syn.

Dermed er det ikke muligt at omregistrere eksempelvis motorcykler – en fejl som MCTC gjorde Motorstyrelsen opmærksom på allerede kort efter lanceringen.

Dengang oplyste Motorstyrelsen, at man arbejdede på at løse problemet hurtigst muligt. Men her i slutningen af januar 2021 er problemet fortsat ikke blevet løst.

"Når der er gået lidt længere tid med opdatering af appen end forventet, skyldes det tekniske og ressourcemæssige udfordringer samt en prioritering af opgaver i forbindelse med implementering af de nye afgifter på køretøjer," skriver Motorstyrelsen i et svar til MCTC.

Motorstyrelsens Ejerskifte-app virker indtil videre kun for køretøjer, der er underlagt periodisk syn – og det er motorcykler ikke.

 

Ny og kortere frist for omregistrering øger behovet for funktionel app

En Ejerskifte-app, hvor man også kan omregistrere motorcykler, er dog ikke blevet mindre aktuel siden lanceringen i november 2020. 

Fra 1. januar 2021 skal alle køretøjer nemlig omregistreres indenfor fire hverdage ved handler. Tidligere var fristen tre uger. Det gælder både for virksomheder og private.

Derfor har en Ejerskifte-app, hvor man også kan omregistrere motorcykler, stor betydning for købere og sælgere af motorcykler – hvilket MCTC også har påpeget overfor Motorstyrelsen, som 18. januar 2021 oplyser følgende:

"Udviklings- og forenklingsstyrelsen tester i øjeblikket en opdatering af appen, og hvis den test får det ønskede resultat, kan der foretages ejerskifte af motorcykler indenfor fire-fem uger".

 

MCTC følger sagen nøje og bringer seneste nyt om Ejerskifte-appen her på siden.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.