MC nyheder

En velgørenhedstur på motorcykel

Med en tur Danmark rundt på en Indian Scout gentager den nu 77 årige Aase Bonde igen succesen fra sidste år, hvor hun samlede 45.000 kroner ind til en landsby i Burkina Faso.

I året der er gået er Aase`s fødselsattest godt nok blevet et år ældre, men det er jo ikke så interessant, som hun selv siger. Aase har derfor i år valgt, at tage kontakt til MC klubber på Als, hvor hun fortalte dem om sit formål med turen. Det resulterede i, at hun hurtigt kom i kontakt med 235 MC klubber i Danmark, som straks kunne se, at her er der en god sag at køre for.

Med hjælp fra MC klubberne er Aase ved at planlægge ruten i samarbejde med Susan Petersen, som under hele den lange tur vil holde Facebooksiden: UD I DET BLÅ opdateret. Også Aase's Facebook og foreningens hjemmeside holdes opdateret.

Under turen vil Aase, med forhåbentlig en laaaaaaag slange af MCer, gøre stop hos nogle af de sponsorer, som igennem årene har støttet foreningens arbejde. Og også i år er det Jensens motorcykler, Horsens, der sponsorerer Aase en Indian Scout til projektet i uge 29 og 30.

Hjælp til Burkina Faso
Midt i den danske sommer ønsker Aase med denne tur igen at sætte fokus på at hjælpe de ca 3.000 indbyggere i Tourouba i Burkina Faso med at skabe sig selv en bedre og mere menneskeværdig fremtid ved at hjælpe dem til at få etableret rent drikkevand, en økologisk køkkenhave, en planteskole og omlægning af majsmarker til chiamarker.

Det er et større vandprojekt, der den dag det bliver etableret, giver indbyggerne muligheden for at klare sig selv fremover, og det vil for den humanitære danske forening DBL-KOONSO være til gavn og glæde for os alle. 

Årsagen til at Aase igen sætter sig på den store maskine er ganske simpelt, fordi som hun selv siger. Et af mine største ønsker inden jeg skal videre i Universet er, at jeg må få lov til at opleve ”at landsbyens ca 3.000 indbyggere får håbet tilbage, og kan se sig selv i en lys og bedre menneskeværdig fremtid.”

En god udvikling
På baggrund af verdenssituationen har Aase ikke været i Burkina Faso siden 2019, men drømmen om at hjælpe i Afrika lever stadig i bedste velgående ikke mindst på baggrund af de mange gode resultater der er allerede er opnået.

Primærgrundskolen har i dag ca 575 elever, og til elevernes afgangseksamen for at få mulighed for at fortsætte i Secondærskolen består årligt i gennemsnit ca 75 % mod før 2012 kun ca 8 - 10 %.

Hospitalsudstyret fra Danmark har gennem årene betydet, at Sundhedsministeriet i Burkina Faso har opkvalificeret 6 offentlige hospitaler i Regionen Boucle du Mouhoun pga bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder. Bl. a. modtager og behandler man nu hjertepatienter I Tougan.

Derudover har Myndighederne opført en ny bygning ved hospitalet i Tougan samt en ny bygning i Lankoue til etablering af henholdsvis en røntgenafdeling og en fødeklinik. Derudover er der etableret tandklinikker.

Den bæredygtige koncept foreningen arbejder ud fra er, at det er burkinerne selv der styrer udviklingen i tæt samarbejde med vores samarbejdspartner AESF og DBL-KOONSO.

I det hele taget er den bæredygtige tilgang til projekterne meget vigtigt for Aase, så burkinerne kan leve videre, når hun engang slipper styret.

Derfor er arbejdet også funderet i en velgørende dansk forening ved navn

DBL-KOONSO (Danish – Burkinabe – Link)

 

Man kan støtte Aase, d.v.s. foreningens humanitære arbejde både som privat og som virksomhed, via Mobil Pay eller bankoverførsel, ….og følge udviklingen tæt via foreningens hjemmeside. www.burkinaskole..dk

MOBIL PAY: 2124 7598

DANSKEBANK: 1551 1101 1934

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.