Er disse flotte 500'ere noget for DK?

  • Brixton Crossfire 500 MCTC (1).jpg
  • Brixton Crossfire 500 MCTC (7).jpg
  • Brixton Crossfire 500 MCTC (8).jpg
  • Brixton Crossfire 500 MCTC (6).jpg
  • Brixton Crossfire 500 MCTC (3).jpg
  • Brixton Crossfire 500 MCTC (4).jpg
  • Brixton Crossfire 500 MCTC (5).jpg

Det unge mc-mærke Brixton har lanceret to nye 500-kubikkere kaldet Crossfire. Gennemført design og A2-kompatibilitet kunne gøre dem interessante herhjemme.

Ét af de nyere mc-mærker fra den østrigske mc-koncern KSR Group, er "Brixton", der har specialiseret sig i retromodeller med relativt lille slagvolumen, som traditionelt ikke sælger så godt herhjemme. Nu har Brixton dog lanceret to nye topmodeller på 500 kubik lige til A2-kørekortet, og det gør mærket anderledes interessant med danske øjne.

Crossfire 500 og Crossfire 500 X deler samme 486-kubiks paralleltwin med 35 kW, samme KYB-affjedring, J.Juan-bremser med Bosch-teknologi og Pirelli-dæk. Designet er dermed den primære forskel, for mens Crossfire 500 er en moderne fortolkning af en klassisk nøgencykel, er X-modellen mere scrambler-grov i udtrykket.

Den markante X-tank går igen på begge modeller, og er arvet fra konceptmodellen vi så på EICMA.

De er altså lidt Svartpilen/Vitpilen brødre, hvis man kender til Husqvarna, og faktisk er designet da også mere end en smule henad de flotte svensk-østrigere, der faktisk bygges meget nær Brixton. Andre lande i Europa er Brixton mere udbredt end herhjemme, hvor de p.t. ikke importeres, men mærket der først blev grundlagt i 2015, har rykket meget på få år.

De to nye Crossfire-modeller er de første rigtigt interessante for os, men Brixton arbejder allerede på nye og større modeller, så måske vi også snart får dem at se i Danmark. Vi følger i hvert fald mærkets udvikling nøje!

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.