MC nyheder

Få svar på spørgsmål om vejsidesyn

Færdselsstyrelsen har udarbejdet en FAQ, hvor du kan finde svar på en række spørgsmål vedrørende vejsidesyn af motorcykler – herunder støjniveau for motorcykler.

Pressemeddelelse fra Færdselsstyrelsen | Foto: Thomas Tolstrup

Når du færdes på de danske veje, kan det hænde, at du støder på Færdselsstyrelsen, som året rundt foretager vejsidesyn af tunge køretøjer, f.eks. lastbiler, busser og påhængskøretøjer dertil. Vejsidesyn udføres for at kontrollere, at køretøjerne er i færdselssikkerhedsmæssig forsvarlig stand.

Ved vejsidesyn kontrolleres det eksempelvis, om køretøjernes bremser, styretøj, lygter og dæk er i lovlig stand, og om køretøjets last er forsvarligt fastgjort.

Siden den 1. januar 2022, har Færdselsstyrelsen også haft mulighed for at foretage vejsidesyn af motorcykler. Det skyldes, at alle EU-lande senest den 1. januar 2022 skulle indføre regler for periodisk syn af motorcykler eller effektive alternative trafiksikkerhedsforanstaltninger. I Danmark har man valgt ikke at indføre krav om periodisk syn af motorcykler, men at motorcykler i stedet skal kontrolleres ved vejsidesyn.

Da vi oplever en del spørgsmål vedrørende motorcykler og vejsidesyn, har vi udarbejdet en FAQ, der besvarer nogle af de spørgsmål, motorcykelkørerne har.

 

Få svar på dine spørgsmål om støj

I Færdselsstyrelsens FAQ kan du bl.a. finde svar på, hvordan du finder det tilladte støjtal (et referencetal for en standstøjmåling) for din motorcykel, både for typegodkendte og ikke typegodkendte motorcykler.

Støjtallet er et tal, der angiver, hvor meget en motorcykel må støje målt på en bestemt måde og med et bestemt omdrejningstal. Nyere motorcykler er som regel EU-typegodkendt, og ældre motorcykler kan være typegodkendte i Danmark eller ikke typegodkendte.

På en EU-typegodkendt motorcykel fremgår støjtallet og tilhørende omdrejningstal af motorcyklens fabrikationsplade. Hvis motorcyklen har en dansk typegodkendelse, fremgår det tilladte støjtal og det tilhørende omdrejningstal og målemetode af typegodkendelsen. Er motorcyklen hverken EU-typegodkendt eller typegodkendt i Danmark, vil fabrikantens repræsentant eller fabrikanten af motorcyklen i de fleste tilfælde kunne oplyse motorcyklens tilladte støjtal.

Du kan læse mere om støjtal og få svar på andre spørgsmål vedrørende motorcykler og vejsidesyn i FAQ’en her.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.