MC nyheder

Flere bremseproblemer: Ducati og Aprilia tilbagekalder også modeller

Adskillige Ducati- og Aprilia-modeller fra 2015 til 2018 tilbagekaldes grundet mistanke om fejlbehæftede forbremser.

Først på ugen måtte KTM og Husqvarna tilbagekalde et antal motorcykler med mulige bremsefejl, og nu er turen så altså kommet til Ducati og Aprilia, der har meldt ud, at adskillige modeller er i risikozonen. Alle fabrikaterne bruger Brembo-bremsedele, og det er altså i disse, at fejlen ligger. Ifølge Europa-Kommissionens ugentlige rapport er følgende modeller omfattet af problemerne:

Aprilia:

  • RSV4
  • Tuono 1100

Ducati:

  • Scrambler
  • Multistrada
  • Monster
  • XDiavel
  • Panigale

"Det er ikke alle eksemplarer af Aprilia RSV4- og Tuono 1100-modellerne, der er berørt, vi har en liste med stelnumre, der er i risikozonen, som vi indkalder til service", forklarer Jan Norup Rasmussen, der er Service Manager hos den danske Aprilia-importør TMP. Det drejer sig på landsplan om 43 motorcykler, som TMP således vil indkalde for at få skiftet det problematiske bremsestempel, hvilket naturligvis gøres uden beregning, forsikrer Jan Norup Rasmussen.

Produktchef for Ducati Danmark Pernille Ingemann understreger, at der er tale om en lille fejl på stemplet i forbremsen, der let kan udbedres. "Alle ejere bliver helt automatisk kontaktet af Ducati, og bliver bedt om at køre motorcyklen til nærmeste autoriserede værksted for at få udskiftet de nævnte dele. Det er hurtigt klaret og gøres uden beregning". Herhjemme er 45 Ducati-motorcykler påvirket af tilbagekaldelsen.

Indtil videre er KTM, Husqvarna, Ducati og Aprilia altså blevet ramt af disse tilbagekaldelser, men mange flere motorcykelmærker benytter Brembo-bremsedele, så det kan ikke udelukkes, at flere er ramt. Vi følger sagen.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.