MC nyheder

Første test af ny Sport Glide fra H-D

  • B32A0072.jpg
  • B32A9873.jpg

Weekenden i uge 4 bød på prøvekørsel af en ny cruiser fra amerikanske Harley-Davidson, som du kan læse om her:

Der kommer i øjeblikket en lind strøm af nye modeller fra Harley-Davidson, så hvad har de på hjertet denne gang?

Harley-Davidson har netop lanceret en ny version af Sport Glide, som er det niende medlem i amerikanernes nye Softail-serie. Og den spanske ferieø Tenerife lagde asfalt til testkørslen.

Harleyen ligner umiddelbart sig selv, så hvad er nyt?

Softail-serien er gennemgribende fornyet til 2018 med nyt chassis og den nye 8-ventilede Milwaukee-Eight motor. Det samme gælder Sport Glide – og det mærkes positivt på både kvalitet og ikke mindst på køreglæde. Sport Glide kommer med tasker og styrkåbe, som via H-D’s nye system hurtig kan af- eller påmonteres.

Har Harley-Davidson så mistet sit særpræg i fornyelsen og lavet en ”japaner-cruiser”?

Umiddelbart nej. H-D har formået at forny det kendte cruiser-konceptet på en måde, så man stadig ikke er i tvivl om, at man køre på en Harley. Køreegenskaber og brugervenlighed er generelt forbedret. Men man oplever en magtfuld følelse, når man i tilbagelænet stil flytter den 317 kg mc via en 1745 kubik motor – og stempelslagene fra V2’eren vibrerer stadig i hele cruiseren, når den arbejder i tomgang.       

Hvad står som de mest positive og negative indtryk fra turen?

På plussiden er den nye Milwaukee-Eight motor, der ligesom Sport Glides nye Softail-chassis bidrager til allround køreegenskaber og et bredere anvendelsesområde, som man ikke tidligere fandt på en Harley-Davidson cruiser. 

Det største minus er vægten, der stadig siger +300 kg. Prisen på lige omkring 300.000 kr. alt efter farvevalg vil også være en udfordring for mange, som er på udkig efter en hverdags-mc.

Læs om køreoplevelsen og meget mere af H-D Sport Glide i næste nummer af Touring Nyt (nr. 2/2018), som i øvrigt kan bestilles her, hvis du ikke er MCTC-medlem i forvejen!

Nedenfor kan du se en video fra vores første møde med Harley-Davidson Sport Glide til EICMA-udstillingen i Milano:

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.