Game changer: Dakar-favorit udgår

Efter blot fire etaper af Dakar Rally 2018 ser kampen om 1. pladsen helt anderledes ud, da en af løbets største favoritter, Sam Sunderland, udgik tirsdag.

Han havde sikret sig førstepladsen og et forspring på over tre minutter til andenpladsen efter bare tre etaper. Men på 4. etape gik det galt. Sidste års vinder og en af årets klare favoritter, britiske Sam Sunderland, er udgået af Dakar Rally 2018.

Meldingen kom efter 260 kilometers kørsel på 4. etape. Her måtte den 28-årige KTM-kører give op og kaste håndklædet i ringen, da en pådraget rygskade satte en stopper for festlighederne.

Det er triste nyheder - både for fans og ikke mindst KTM, der havde kørt kaptajn Sunderland i stilling til at bringe det østrigske mærke endnu en Dakar-sejr i hus. En sejr til østrigerne i år vil som bekendt betyde, at KTM - uden sammenligning - vinder Dakar 17 gange i streg.

Det endte i stedet med, at Adrien Van Beveren fra Yamaha tog sejren på 4. etape. Han ligger nu nummer et i det samlede klassement, mens landsmanden Xavier de Soultrait - også fra Yamaha - har indtaget andenpladsen. Med få sekunders afstand kommer Matthias Walkner (KTM) ind på 3. pladsen, Pablo Quintanilla (Husqvarna) på 4. pladsen og Štefan Svitko (KTM) på 5. pladsen. Men med 10 etaper igen kan alt ske, og tidsforskellen i top-45 er fortsat på under et minut.

Se video fra 4. etape herunder.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.