MC sport

Game changer: Dakar-favorit udgår

Efter blot fire etaper af Dakar Rally 2018 ser kampen om 1. pladsen helt anderledes ud, da en af løbets største favoritter, Sam Sunderland, udgik tirsdag.

Han havde sikret sig førstepladsen og et forspring på over tre minutter til andenpladsen efter bare tre etaper. Men på 4. etape gik det galt. Sidste års vinder og en af årets klare favoritter, britiske Sam Sunderland, er udgået af Dakar Rally 2018.

Meldingen kom efter 260 kilometers kørsel på 4. etape. Her måtte den 28-årige KTM-kører give op og kaste håndklædet i ringen, da en pådraget rygskade satte en stopper for festlighederne.

Det er triste nyheder - både for fans og ikke mindst KTM, der havde kørt kaptajn Sunderland i stilling til at bringe det østrigske mærke endnu en Dakar-sejr i hus. En sejr til østrigerne i år vil som bekendt betyde, at KTM - uden sammenligning - vinder Dakar 17 gange i streg.

Det endte i stedet med, at Adrien Van Beveren fra Yamaha tog sejren på 4. etape. Han ligger nu nummer et i det samlede klassement, mens landsmanden Xavier de Soultrait - også fra Yamaha - har indtaget andenpladsen. Med få sekunders afstand kommer Matthias Walkner (KTM) ind på 3. pladsen, Pablo Quintanilla (Husqvarna) på 4. pladsen og Štefan Svitko (KTM) på 5. pladsen. Men med 10 etaper igen kan alt ske, og tidsforskellen i top-45 er fortsat på under et minut.

Se video fra 4. etape herunder.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.