MC nyheder

Google Maps udbreder rutevejledning til mc

Elektronikgiganten Google har lavet en funktion til korttjenesten Maps, der sætter navigationen i "motorcykeltilstand" – og den bliver tilgængelig i flere og flere lande.

Singapore er seneste tilføjelse til listen over lande, hvor Google tilbyder ruteplanlægning specifik til motorcyklister, da tjenesten denne uge gik live på google.maps.sg. Dermed bliver Singapore det 10. land, der tilbyder funktionen, sammen med Indonesien, Vietnam, Hong Kong, Malaysia, Filippinerne, Thailand, Myanmar, Taiwan og Indien.

Netop Indien var det første land til at modtage Google Maps' motorcykelfunktion, da det blev rullet ud som forsøg i december 2017, og siden er det altså blevet udbredt til en stor del af Asien. Det er ingen tilfældighed, at Google starter i fjernøsten, hvor tohjulede transportmidler udgør en meget stor del af gadebilledet, og trafikken er indrettet på en sådan måde, at scootere/motorcykler kan køre mellem vejbaner og bilrækker.

 

Ifølge Google skyldes introduktionen af den motorcykelspecifikke rutevejledning, at kørselstider for biler er meget misvisende, når man bevæger sig på to hjul – særligt i de store byer. Derfor tager rutevejledningen i motorcykel-indstillingen højde for, at man bevæger sig med en højere fart, så den forventede ankomsttid bliver mere retvisende.

Derudover undgår den veje, der er spærret for motorcyklister og scootere, ligesom den kan sættes til at navigere via en rute, der er let at huske med få sving og genkendelige vartegn, så man kan finde vej uden at skulle se på telefonen – og det er jo et tiltag, der ville være kærkomment herhjemme også!

Hvorvidt er er planer om at lancere motorcykel-funktionen i Europa er endnu uvist, men vi følger naturligvis sagen.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.