MC nyheder

Her er bødetaksterne for 2021

Hvis du vrider lidt for hårdt med højre hånd, kan betalingen til ordensmagten hurtigt løbe op. Her er priserne for hastighedsforseelser i 2021.

Sæsonen er i gang, og det kribler i mange for at komme ud på to hjul igen. Husk dog at holde din kriblen under kontrol på offentlig vej, for overskrider du hastighedsgrænserne, kan det nemt blive en dyr fornøjelse. Mindstebeløbet i Danmark er 1.000 kroner, og det fortsætter langt op i de fem cifre.

Foruden bødetaksterne giver alle hastighedsoverskridelser på mere end 30 procent et klip i kørekortet akkompagneret af endnu 500 kroner til Offerfonden. Et klip holder i tre år, og får man man tre inden for den periode, resulterer det i en betinget frakendelse af kørekortet med nye prøver til følge. Derudover giver rigtig høj fart og grove forseelser en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet på stedet. 

Bødetakster i 2021
Skemaet herunder viser bødetaksterne for diverse overskridelser ved forskellige hastighedsgrænser på henholdsvis motorvej/motortrafikvej (2) og det øvrigt vejnet (1). Der er derudover et højhastigstillæg på 1.000 kroner for overskridelser på over 30 procent uden for motorvej/motortrafikvej, og et tillæg begyndende ved 1.000 kroner fra 140 km/t og stigende med 500 kroner per 10 km/t på motorvej/motortrafikvej. Taksterne gælder ikke ved overtrædelse af hastighedsgrænse, der midlertidig er nedsat i forbindelse med vejarbejde eller arbejde af tilsvarende karakter på eller ved vejen.

Klik på skemaet for at åbne en stor version. Kilde: Rigsadvokaten

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.