Honda gentænker elmotorcyklen

  • slide04.jpg (1)
  • slide01.jpg (1)
  • slide01 (1).jpg (1)
  • slide02 (2).jpg (1)
  • slide02.jpg (1)
  • slide01 (2).jpg (1)
  • slide01 (3).jpg (1)
  • slide03 (1).jpg (1)
  • slide02 (1).jpg (1)
  • slide04 (1).jpg (1)

På elektronikmessen CES i Las Vegas har Honda præsenteret et nyt batteriudskiftningssystem, der gør op med rækkeviddeangst og ladetider.

CES 2018 i Las Vegas er traditionen tro hjemsted for de vildeste innovationer, elektronikbranchen kan byde på. Og i takt med køretøjers digitalisering de seneste år møder bil- og mc-fabrikanter i stigende grad også op med deres nyeste koncepter - og i år er ingen undtagelse.

Således har Honda præsenteret en hel serie af køretøjer, der alle benytter samme såkaldte "Mobile Power Packs". Det køretøj, der er mest interessant for os motorcyklister, er scooter-konceptet PCX Electric, som Honda faktisk allerede viste på sidste års Tokyo Motor Show. Til CES 2018 har Honda dog arbejdet videre på konceptet, der altså nu også får "ladestandere", hvor scooterens batterier kan udskiftes.

Under sædet på PCX Electric sidder nemlig to af Hondas Mobile Power Packs - batterier der let kan afmonteres og udskiftes. Idéen er så, at man, når man er ved at løbe tør for strøm, blot tager batteri-pakken ud, og erstatter den med en fuldt opladet enhed. Disse opladede batterier findes i døgnåbne "batteri-automater", hvor ens afladede batteri så oplades til næste kunde.

Idéen er god, fordi man kan gå fra en afladet motorcykel til en fuldtopladet motorcykel lige så hurtigt, som man kan tanke benzin. Batteriautomaterne, som Honda kalder "Mobile Power Pack Exchangers", skal selvfølgelig placeres i stor nok udstrækning til, at man kan nå hen til én, når batterierne er ved at løbe tør, men den lille automat er noget lettere at opstille end store tankstationer.

Det smarte er derudover, at batteripakkerne er standardiserede og dermed kan bruges i en række forskellige køretøjer og maskiner. På CES 2018 har Honda, udover PCX Electric-scooteren, medbragt både et firehjulet terræn-koncept, en selvkørende fragtvogn, og en lille salgsvogn, der kan fungerer som eksempelvis pølsevogn eller mobil iskiosk - alle disse kan ses i galleriet øverst. Batteriteknologien passer også i en ny form for kørestol, der gør brug af kunstig intelligens, som du kan se i videoen herunder:

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.