(opdateret) Hurtigere og mere sikkert ejerskifte

Motorstyrelsen er klar med ny app, der gør det muligt for private at foretage omregistrering af køretøjer på få minutter via telefonen.

 

Opdateret 19. november 2020: Motorstyrelsen oplyser til MCTC, at man ikke kan omregistrere motorcykler den nye ejerskifte-app, men at udviklere arbejder på at løse problemet hurtigst muligt. Når løsningen er klar, bringer vi en ny artikel på mctc.dk.

 

En ny app fra Motorstyrelsen gør det nemt, hurtigt og sikkert for private at handle med biler og motorcykler. Med appen ”Ejerskifte” kan køber og sælger på ganske få minutter få styr på de praktiske detaljer ved en bil- eller mc-handel og gennemføre omregistreringen. Det kræver blot, at de downloader appen til hver deres smartphone.

”Der bliver foretaget flere end 200.000 bilhandler mellem private borgere om året, og tidligere har det været forbundet med en vis utryghed at handle med bil. Appen Ejerskifte fjerner usikkerheden, og det er altså bare meget lettere for både køber og sælger, at de kan stå sammen og foretage ejerskiftet på få minutter”, siger Jørgen Rasmussen, direktør i Motorstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Det er købers ansvar at foretage et ejerskifte i Motorregistret, hvor fristen for omregistrering er tre uger. Det har bekymret mange sælgere, for så længe ejerskiftet ikke er gennemført, skal deres forsikringer dække eventuelle skader, som bliver foretaget af køber, og sælger får tilsendt en eventuel fartbøde eller p-afgift. De problemer opstår ikke, hvis man bruger den nye app. I appen foregår omregistrering og valg af forsikringsselskab med det samme, og køber kan desuden få oplyst, om der er restgæld i køretøjet.

”Vi er meget glade for at kunne hjælpe de mange tusinde danskere, der hvert år handler bil med en anden privatperson. Vi har lagt stor vægt på, at appen er let at bruge, og at sikkerheden er i top, og vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra de borgere, der allerede har anvendt Ejerskifte,” siger direktør Jørgen Rasmussen om appen, som er udviklet af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Læs mere om den nye app i faktaark fra Motorstyrelsen.

Appen Ejerskifte kan downloades i App Store og Google Play.

Glemt adgangskode eller medlemsnummer?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.