MC nyheder

Indian vil også flytte hjemmefra

Amerikanske Indian vil ligesom Harley-Davidson flytte dele af produktionen ud af USA.

Polaris Industries, som både ejer Victory og Indian (sidstnævnte blev opkøbt i 2011), har meddelt, at Indian-motorcykler til det europæiske marked kommer til at blive produceret i Polen i fremtiden. Polaris Industries har nemlig siden 2014 fremstillet blandt andet ATV’er på en stor fabrik i byen Opole i det sydvestlige Polen.

Meldingen om en europæisk produktion af Indian kom fra Polaris’ øverste direktør Scott Wine under en pressekonference onsdag 25. juli. Men selvom idéen bliver luftet nu i forbindelse med handelskrigen mellem USA og Europa, er det ikke nogen helt ny tanke for Indian at flytte dele af produktionen ud af USA.

”Indians vækst giver os mulighed for at konstruere motorcykler i Opole til vores europæiske kunder uden at påvirke vores gode medarbejdere i Spirit Lake, Iowa, der har bygget motorcyklerne og mærket i de sidste fem år. Vi havde alligevel planlagt at gøre dette på grund af de logistiske besparelser (…), men den ekstra fordel ved at undgå gengældelses-tariffer hilser vi velkommen (oversat, red.),” sagde Scott Wine på pressekonferencen.

Ifølge Scott Wine kommer den nye produktion i Europa ikke til at koste amerikanske arbejdspladser. Produktionen af europæiske Indian-motorcykler i Opole skulle efter sigende gå i gang allerede i 2019.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.