MC nyheder

Katastrofeopbremsning ved 250 km/t

At det at have styr på køreteknikken kan betyde forskellen mellem liv og død, viser denne video, hvor en motorcyklist tvinges til at trække nødbremsen pga. en uopmærksom bilist.

Den tyske Autobahn er et slaraffenland for de, der holder af høj fart, og føreren af denne ældre Suzuki GSX-R ligger da også stabilt med omkring 250 km/t i overhalingsbanen. Men når du kører hurtigt, og som motorcyklist i og for sig altid, er det dog vigtigt at have undvigemanøvrer og bremseteknik i orden, inden du bevæger dig ud i trafikken. Bilister overser desværre ofte motorcyklister, eller undervurderer deres hastighed, og når to hjul rammer fire, er det som hovedregel den mindste, det går ud over.

Det var meget nær det, der var sket for motorcyklisten i denne video, da en Suzuki Swift uden at blinke trækker ud foran ham få meter før der, hvor han kommer kørende med langt over 200 km/t. Kun takket være lynhurtige reflekser og sikker teknik lykkes det ham at få bremset sin motorcykel få centimeter fra bilens kofanger.

I videoen kan vi se, hvordan han smider over 100 km/t på sekunder og slutter af, med hvad der ligner et baghjulsløft ved cirka 160 km/t. Gixxer'e af den årgang var altså ikke udstyret med ABS-bremser, så det kræver en god portion mod og tryghed ved egen teknik at smide ankeret ved så høj fart. Hans kontrol over motorcyklen bliver da også det, der formentlig redder hans liv i denne situation, men vi havde nok lige skulle køre ind til siden og skifte underbukser, inden vi var fortsat tilbage over de 200 km/t...