Kom gratis over ny bro på mc

  • Rejsegilde_FF_06.jpg (2)
  • Kronprinsesse_Marys_Bro_set_fra_nord.jpg (2)

Storebæltsbroen kunne lære noget af den nye Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord. Her kører motorcyklister nemlig gratis over.

For én bestemt type køretøjer bliver det særligt attraktivt at køre over den nye Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund: Motorcyklerne.

Hvor biler (køretøjer op til 3.500 kilo) skal betale 14 kroner og lastbiler (køretøjer over 3.500 kilo) 41 kroner for at krydse broen, så er det helt og aldeles gratis på motorcykel.

Det skyldes, at broens betalingsanlæg – et såkaldt free flow-anlæg uden bomme – består af kameraer, der fotograferer køretøjernes nummerplade både forfra og bagfra. Men da motorcykler som bekendt kun har nummerplade bagpå, så er det ikke muligt at opkræve betaling for netop motorcykler.

Da strækningen over broen samtidig er en motortrafikvej, kan hverken gående, cyklende eller knallerter krydse broen, og dermed er motorcykler det eneste transportmiddel, der gratis kan køre frem og tilbage over broen. Det kunne Storebæltsbroen og Øresundsbroen godt tage ved lære af, som udover Kronprinsesse Marys Bro er de eneste betalingsbroer i Danmark.

Kronprinsesse Marys Bro ligger ved Frederikssund nord for Roskilde, er cirka 1,4 kilometer lang og åbner efter planen for trafik mandag 30. september 2019.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.