Kommer snart: Ny Suzuki Katana

  • GSX1100SZ_broch1_01_L.jpg
  • IMG_6184.JPG

Alt tyder på, at Suzuki vil afsløre en ny Katana på årets Intermot-udstilling.

I 1981 kom en ny motorcykel til verden. Mærket var Suzuki, og modellen hed GSX 1100 S Katana – opkaldt efter det sværd, som samuraierne brugte. Det unikke og futuriske design, som tog branchen med storm og senere ophøjede modellen til kultstatus, var udtænkt af Hans A. Muth (tidligere designchef for BMW Motorrad), som stod i spidsen for det dengang unge Target Design-team. Katana-navnet og -designet blev senere tilføjet til en række sportscykler i Suzukis GSX-serie.

Blandt kendere er det dog fortsat den oprindelige Katana, som kun blev produceret i begrænset antal, der anses for at være den ”ægte vare”. Og nu ser det altså ud til, at både fans, fanatikere og motorcyklister generelt snart får præsenteret en ny Katana.

I forbindelse med Intermot-udstillingen i Köln i oktober 2018 har Suzuki nemlig offentliggjort foreløbigt én ud af i alt fire videoe-teasere med titlen ”Feel the Edge”. Første video viser på ”dramatisk” vis, hvordan et stykke stål formet som et sværd er ved at blive smedet. Herefter følger teksten: ”Feel the Edge” og ”Coming soon – Intermot 2nd Oct.”.

Suzuki har tidligere været ude med koncepter af en ny Katana. Senest var det på Eicma-udstillingen i 2017, hvor japanerne fremviste et nyt koncept sammen med stamfader-modellen (se billede i galleriet foroven). Hvordan den nye Katana kommer til at se ud – og hvorvidt der er tale om et koncept eller en decideret ny model – må vi vente ved at se. På Suzukis hjemmeside vil der løbende frem mod Intermot i oktober blive lagt flere teasere op.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.