KTM vinder første MotoGP-løb

  • KTM vinder MotoGP MCTC (1).jpg
  • KTM vinder MotoGP MCTC (6).jpg
  • KTM vinder MotoGP MCTC (7).jpg
  • KTM vinder MotoGP MCTC (5).jpg
  • KTM vinder MotoGP MCTC (3).jpg
  • KTM vinder MotoGP MCTC (4).jpg

KTM har nappet deres første Grand Prix-sejr i MotoGP, da rookien Brad Binder kom først over stregen i går i et spændende tjekkisk Grand Prix.

Efter kun tre et halvt år i motorcykelsportens kongeklasse indtog Red Bull KTM Factory Racing øverste plads på podiet for første gang denne weekend. Det skete til 2020-sæsonens tredje løb, der blev afholdt på Automotodrom Brno i Tjekkiet, og markerede ikke kun første sejr for KTM i MotoGP og første sejr for rookien Brad Binder, men også første sejr for nogen Sydafrikaner i MotoGP.

Sikker sejr til KTM
Med startpositioner som henholdsvis sekser og syver var de to KTM-kørere Pol Espargaro og Brad Binder ellers nogle tiendedele fra pacet fra de to Petronas Yamaha SRT-kørere i kvalifikationen, men i selve løbet fra særligt den unge sydafrikaner ikke til at stoppe. Holdkammeraten Espargaro kom ellers også godt fra start, indtog fjerdepladsen og kæmpede med om podieplaceringerne indtil en kontakt med Zarco på sidste års Ducati tvang ham til at udgå.

KTM-rookien Brad Binder med nummer 33 trak fra resten af feltet med ni omgange igen.

Dermed var Brad Binder KTM's håb, og efter at være gået forbi både holdkammeraten og Quartararo på Yamaha'en uden store problemer, jagtede han Morbidelli i front, som han indhentede med ni omgange tilbage. Og ikke nok med at han overhalede Yamaha-køreren, allerede på samme omgang begyndte den unge sydafrikaner at trække fra resten af feltet, og da Binder krydsede målstregen var der over fem sekunder ned til Yamaha-køreren Morbidelli på andenpladsen.

Gammel Ducati på podiet
På trods af en straf for kontakten med KTM's Pol Esparago formåede Johann Zarco på Esponsorama Racing ét år gamle Ducati imponerende nok at holde fast i sidste trin på podiet, selvom Suzukis småskadede Alex Rins var lige i hælene på ham. Lige efter ham var Valentino Rossi, der startede 10'er men kørte sig til en flot femteplads på Monster-Yamahaen.

Den unge sydafrikaner sikrede på sig selv og KTM den første sejr i MotoGP.

KTM var dog de store vindere, selvom Esparago, der ellers også så ud til at have fart til en podieplacering, måtte udgå. Men med Brad Binder som den første kører til at vinde et Grand Prix i sin rookie-sæson siden Marc Marquez for Repsol Honda, og ikke mindst KTM's første sejr i MotoGP, har de al grund til at være tilfredse, selvom der kunne have været flere point i weekenden for dem, hvis de havde undgået uheld. 

Spændende at se KTM i front i MotoGP, lad os håbe det betyder endnu mere spændende og tæt racing resten af sæsonen. Se de komplette statistikker for løbet på MotoGP.com.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.