LEGO lancerer Ducati-model

  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (1).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (12).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (6).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (7).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (3).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (2).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (8).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (11).jpg
  • LEGO Ducati Panigale V4 R MCTC (10).jpg

Hvis du mangler lidt indeaktiviteter her i corona-tiden, er LEGO lige på trapperne med en løsning. De er nemlig gået sammen med Ducati om at skabe en usædvanligt klodset superbike.

Endnu en motorcykel er blevet "LEGO-ficeret"! Tidligere er både BMW's R 1200 GS og Harley-Davidsons Fat Boy blevet udsat for legetøjsforvandlingen, og nu kommer der altså en superbike til at gøre cruiseren og adventuremaskinen selskab.

Modellen, der er tale om, er Ducatis vanvittige Panigale V4 R, som italienerne præsenterede forrige efterår. Motorcyklen i størrelsesforhold 1:1 leverer op til 234 hestekræfter fra en 998-kubiks V4-motor, og selvom LEGO-versionen ikke har en fungerende motor, er der faktisk en hel del teknik i modellen.

Ligheden er bestemt til stede, og der er affjedring i begge ender på LEGO-modellen.

Teknik over design
I modsætning til Harley-Davidson-modellen, som LEGO senest præsenterede, er Ducatien nemlig ikke del af Creator-serien, men derimod den mere tekniske Technic-produktserie. Det betyder, at der har været lidt mindre fokus på at lave en stilstående miniature-kopi af designet, og i stedet er blevet prioriteret at få elementer som fungerende styretøj, affjedring og endda gearkasse med.

Sidstnævnte er første gang, at LEGO har forsøgt det på en motorcykel-model, og det er en ret sej funktion at få bygget med LEGO-klodser på så lidt plads også selvom transmissionen kun har to trin mod originalens seks.

Som den første LEGO Technic-motorcykel har Ducati'en en fungerende gearkasse med to trin.

Kommer til sommer
Det er dog ikke kun teknikken, der er videreført, for med de genkendelige kåbedele, monosvingarm, instrumenteringen og det røde farvetema er der ingen tvivl om, at den 32 centimeter lange model drømmer om at være en italiensk WSBK-racer i fuld størrelse.

Så hvis du ikke lige har plads eller råd til den knap 700.000 kroner dyre Panigale V4 R fra Ducati, kan du fra 1. juni købe LEGO's udgave til lidt mere spiselige 549 kroner via deres hjemmeside.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.