Nu lukker Lillebæltsbroen igen

Igen i år vil Den Gamle Lillebæltsbro være spærret for trafik en stor del af året, men Vejdirektoratet forventer, at renovationsarbejdet afsluttes inden 2020.

Det bliver endnu et år med omveje til Skovgrillen for de danske motorcyklister, når Den Gamle Lillebæltsbro spærres for trafik i 35 uger, startende fra den 29. januar. Renoveringen af Lillebæltsbroen startede sidste år, men blev forsinket grundet en ulykke, og det har betydet, at broen vil være spærret for trafik stort set hele motorcykelsæsonen 2019 også.

Færdiggøres i år
Planen er, at arbejdet skal være afsluttet 1. oktober 2019, hvilket faktisk er en forbedring af det indledende estimat efter ulykken i 2018, hvor man frygtede, at det blev nødvendigt også at tage 2020 i brug. Med parallelt arbejde alle ugens dage fra klokken 7 til 22 forventer Vejdirektoratet dog nu at kunne holde renovationsarbejdet inden for de nævnte 35 uger.

”Desværre har det ikke været muligt at afkorte perioden yderligere, da det er meget kompliceret og tidskrævende arbejde, vi skal udføre. Vi mangler dels at udskifte kantbjælken ind mod banelegemet, hvor der er meget begrænset plads at arbejde på, dels at udskifte betonen og belægning på halvdelen af brodækket, som først skal fræses op,” udtaler Vejdirektoratets projektleder Janie Winther Ipsen i en pressemeddelelse.

Dispensation til knallert 45
I hele renoveringsperioden vil en fællessti for fodgængere, cyklister og knallert 30 dog være åben, og knallert 45 har desuden fået dispensation til også at benytte denne sti med nedsat fart. Vejdirektoratet oplyser til MCTC, at dispensationen ikke gælder motorcykler, da de, modsat knallert 45, kan benytte motorvejen på Den Nye Lillebæltsbro.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.