Hayden-brødrenes æra er forbi

I over 20 år har Hayden-brødrene været del af professionel motorcykelracing, men efter i år er det slut.

Efter 20 sæsoner som professionel racerkører har den yngste af de tre Hayden-brødre, 35 årige Roger Hayden, meldt ud, at han indstiller karrieren hos Yoshimura Suzuki efter 2018-sæsonen. Dermed er det farvel til en af motorsportens mest legendariske brødre-trioer.

Både lillebror Roger Hayden, mellemste bror Nicky Hayden og storebror Tommy Hayden har haft succes i diverse løbsserier. Roger og Tommy har begge vundet det amerikanske AMA Supersport Championship, mens Nicky, der også er kendt som "The Kentucky Kid" efter brødrenes hjemstat, udover at vinde AMA tog verdenstitlen i MotoGP i 2006.

Det er den yngste af de tre brødre, Roger Lee Hayden, der som den sidste indstiller karrieren efter denne sæson.

Tommy Hayden indstillede sin professionelle karriere tilbage i 2012, og efter Nicky Haydens tragiske trafikuheld sidste år, der desværre kostede amerikaneren livet, har Roger været dens eneste aktive Hayden tilbage i racer-sammenhæng. 

Og nu stopper Roger altså også karrieren for at have mere tid til at starte familie med sin kone, og dermed er en æra slut for en af de mest kendte racerfamilier. Vi kommer til at savne deres evner bag et styr, og vil huske dem for deres 1-2-3 placering i Springfield TT AMA Grand National i 2002 – så vidt vi ved den eneste gang, at tre brødre har optaget et helt podie i professionel racing.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.