Marquez vinder historisk tæt Assen-GP

Hollands GP er kendt for spændende og overraskende MotoGP-løb, men de tætte kampe i søndagens race skriver sig ind i historien.

Marc Marquez måtte igennem uhørt mange forskellige nærkampe for at køre sin Repsol Honda til sejr i weekendens 70. GP på TT Circuit Assen, hvor både Valentino Rossi (Yamaha), teamkollegaen Maverick Vinales, Andrea Dovizioso (Ducati), Jorge Lorenzo (Ducati), Alex Rins (Suzuki) og Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) meldte sig i kampen om førstepladsen.

 

Efter et spændende race med flere berøringer i nærkampene indtog Marquez, Rins og Vinales podiet - i hvad der blev den tætteste top femten afslutning i et MotoGP-race nogen sinde.

Lorenzo viste gode takter og førte flere omgange i starten af racet. Marquez var dog hele tiden med i topkampene, hvor Vinales også tog føringen med otte omgange tilbage – men i en nærkamp med Marquez var ved at kaste det hele væk, da begge oversatsede og måtte en tur udenfor banen.

Herefter blev det Rossis tur til at tage føringen med en af sine mange spektakulære overhalinger ved indgangen til den berømte og berygtede Assen-chikane – dog kun for kort efter at blive passeret af ”DesmoDovis” nærmest lavt flyvende Ducati igen – og sådan bølgede det frem og tilbage i et tæt GP-feltet løbet igennem.

 

Til sidst tjekkede Marquez dog ud og trak 2,2 sekund fra Rins på andenpladsen forbi det ternede flag. Rins, Vinales, Dovizioso og Rossi blev fulgt til dørs af Crutchlow og Lorenzo, med Johan Zarco (Tech3 yamaha), Alvaro Bautista (Angel Nieto Team) og Jack Miller (Ducati Pramac Racing) afrundede top ti i et af de mest neglebidende tætte MotoGP-løb nogensinde – med kun 16,043 sekunder imellem den vindende Marquez og teamkollegaen Dani Pedrosa på 15. pladsen.

Marquez fører nu MotoGP med 140 point, Rossi er stadig toer med 99 point, og han har teamkollegaen Vinales lige i hælene med 93 point.

Se den fulde resultatliste med mere på www.motogp.com.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.