MC nyheder

Mere besvær for motorcyklister

På grund af indførelsen af nummerpladebetaling på Storebælt er det blevet mere bøvlet for motorcyklister med BroBizz at krydse broen.

Det er blevet mere besværligt for motorcyklister, der bruger BroBizz, at krydse Storebæltsbroen. Det fremgår af et nyhedsbrev, udsendt af A/S Storebælt.

I nyhedsbrevet gør Storebælt opmærksom på, at motorcyklister – af hensyn til egen sikkerhed – fortsat skal køre gennem enten en kortbane (blå) eller manuel bane (gul). Ingen ændringer her. Men hvor bommen hidtil er gået op helt automatisk, når BroBizzen er registreret, skal man nu i stedet trykke på en knap på skærmen (i kortbaner) for at tænde BroBizz-antennen. Først herefter aflæses BroBizzen, og bommen åbnes.

Ændringen kommer i kølvandet på indførelsen af PayByPlate, som har krævet ombygning af Storebælts betalingsanlæg. I nyhedsbrevet skriver A/S Storebælt dog, at man ”… arbejder på at udvide PayByPlate-løsningen, så den også kan bruges af motorcyklister”.

PayByPlate, som kort og godt betyder "betaling via nummerplade", trådte i kraft 21. marts 2018. Det er dog fortsat kun danske personbiler (maksimalt 3.500 kilo), der kan benytte PayByPlate-løsningen, som du kan læse mere om på Storebælts hjemmeside her.