MC sport

Viñales vinder spektakulær Misano-GP

Søndagens italienske MotoGP overraskede løbet igennem med styrt fra førstepladsen, annullering af podieplads på grund af tidsstraf og en sjette nye vinder i syv race.

Overraskelserne blev ved med at kom på stribe. Valentino Rossi styrtede allerede i starten af racet med en udskridning på forhjulet, ligesom en anden hurtig italiener Pramac Ducatis Pecco Bagnaia styrtede fra en komfortabel føringen cirka 1 sekund foran Yamahas Maverick Viñales – da der kun var syv omgange tilbage af racet.

På løbets sidste omgange Petronas Yamahas Fabio Quartararo mistede både sin podieplads og chancen for at bringe sig tilbage foran Andrea Dovizioso i den samlede føring af mesterskabet, da han modtog en 3-sekunders tidsstraf for flere gange at køre på den grønne kant udenfor banen – og rykkede derved ned fra tredje til fjerdepladsen.

I stedet blev den Suzukis hårdt kæmpende Joan Mir og KTM’s ligeså hårdt fightende Pol  Espargaro der fuldendte podiet.

Med Viñales på både pol og øverste trin på podiet har årets MotoGP nu bragt 6 forskellige vindere af i alt 7 løb, og trods endnu en anonym opvisning, så fører Andrea Dovizioso stadig mesterskabet med 84 point – men Ducati-køreren er kun 1 point foran både Quartararo og Viñales.