MC nyheder

Moderne café racer fra Honda

  • Honda Hawk 11 MCTC (7).jpg
  • Honda Hawk 11 MCTC (1).jpg
  • Honda Hawk 11 MCTC (5).jpg
  • Honda Hawk 11 MCTC (2).jpg
  • Honda Hawk 11 MCTC (6).jpg
  • Honda Hawk 11 MCTC (8).jpg

Hawk 11 er en helt ny kåbeklædt retromodel fra Honda, som er netop er blevet præsenteret på Osaka Motorcycle Show i Japan.

Retrobølgen raser stadig i bedste velgående, og nu udvider Honda deres Neo Sport Café-serie, med deres første bud på en kåbeklædt motorcykel i retrodesign. Navnet er Hawk 11, og selvom stilen deles med CB-modellerne, kommer det meste af teknikken faktisk fra en helt anden ende af modelprogrammet.

Godt 1.000 kubik
Motoren i Hawk 11 er nemlig den samme tocylindrede rækkemotor, som sidder i Africa Twin, CMX 1100 Rebel og den nye touringmaskine NT 1100, men det er endnu ikke offentliggjort, hvad effekten fra de 1.084 kubik bliver i Hawk 11. Et bud kunne være samme 101 hk og 104 Nm som i NT 1100, men modsat de andre modeller kan Hawk 11 ikke umiddelbart fås med DCT-gear.

LCD-instrumentet er hentet fra CMX 1100 Rebel, og spejlene er utraditionelt monteret under styret.

Årsagen til, at informationerne er lidt sparsomme, er, at Hawk 11 ind til videre kun er bekræftet til det japanske marked. Hvorvidt modellen også finder vej til Europa og Danmark er dermed uvist, men da drivlinjen allerede er Euro 5-godkendt, er det nærliggende at tro, at vi får den at se herhjemme på et tidspunkt.

Sportsligt chassis
Affjedringen lader til at være unikt for Hawk 11 med nye Showa SFF-BP gaffelben fortil og monofjeder med link bagtil, mens radialmonterede Nissin-calipre leverer bremsekraften. ABS er standard, og det samme gælder "avanceret elektronisk kontrolteknologi" men om det dækker over en 6-akses IMU som Africa Twin, eller et simplere traction-control-system uden kurvefunktion som på NT 1100 fremgår ikke.

Række-2'eren kendes fra NT 1100 og Africa Twin, men er i Hawk 11 altid med 6-trins manuel gearkasse.

De sidste detaljer om Honda Hawk 11 forventes offentliggjort på Tokyo Motorcycle Show her i weekend, men om dette også omfatter muligheden for en europæisk lancering vides ikke. Vi så den dog gerne herhjemme, for en 100-hestes elegant landevejsracer til eksempelvis 150.000 kroner som CMX 1100 Rebel, burde der nok være marked for!

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.