Monster uden gitterramme

  • Ducati-Monster-2021 MCTC.jpg
  • Ducati-Monster-2021 MCTC (2).jpg

Den næste Ducati Monster kommer tilsyneladende til at miste den karakteristiske rørgitterramme, som modellen var med til at udbrede i 1990'erne og har brugt lige siden.

Få ting er mere synonyme med Ducatis ikoniske Monster-model end den blottede rørgitterramme, der også kendes som et trellis-stel efter det engelske ord for espalier. Og for de mindre fransk- og/eller flora-kyndige er et espalier den type tremmeværk, der typisk bruges til at lade slyngplanter gro på – og så kan man måske gætte sig til, hvorfor steltypen har fået det navn

Ny Monster 821
Det behøver du dog måske ikke sætte dig ind i, hvis du køber den næste generation af Ducatis midterste Monster-model. Designskitserne øverst i artiklen skulle nemlig eftersigende give et indtryk af, hvordan den nye Monster 821 kommer til at se ud, og der er fraværet af rørgitterrammen nok det, der springer mest i øjnene på det ellers genkendelige designudtryk.

Ducati introducerede deres såkaldte trellis-stel med Monster M900 i 1993, og har siden brugt teknikken på utallige modeller.

821-modellen er nok ellers den Monster, der er mest tro mod den oprindelige M900 fra 1993, men i den næste udgave lader den altså til at blive den første Monster uden det karakteristiske gitterstel og i stedet benytte en støbt aluminiumsramme a la den, der bruges i Panigale V4. Det ændrer måske udtrykket væk fra klassiske Monster-træk, men til gengæld burde det give en vægtbesparelse, der får Ducatien tættere på letvægtskonkurrenter som KTM 790 Duke.

Tidligere på året florerede der også spionbilleder af modellen i færd med tests, så det er muligt at den nye Ducati kommer allerede senere i år eller til sæsonstart 2021. Intet officielt er dog meldt ud, men vi følger naturligvis sagen.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit medlemsnummer nedenfor og tryk ”nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.