MC sport

MotoGP-finale ser rødt

Ducati debuterede med tre mand på podiet i MotoGP, unge Gardner scorede Moto2 VM-titlen for KTM og Australien, imens Rossi blev hyldet og fik sagt farvel med stil i Valencia GP'et.

Ducati triumferede i Valencia og fyldte hele podiet med kørere for første gang i historien, da fabrikskøreren Pecco Bagnaia vandt Valencia GP foran Ducati Desmosedici GP-kollegaerne Jorge Martin (Pramac Racing Team) og Jack Miller.

 

Med Ducati Lenovo kørere som 1. og 3. på præmieskamlen tog teamet samtidig 2021 mesterskabet for MotoGP-teams ved søndagens race i Valencia.

 

I Moto2 racet skiftede kameraerne mellem KTM’s to titelkandidater Remy Gardner og Raul Fernandez – og til pitgaragen, hvor den tydeligt nervøse ”gamle Gardner” (far og tidligere 500GP verdensmester Wayne) fulgte sønnens kamp mod VM-titlen.

 

Fernandez gjorde sit ved at vinde racet, men det samme gjorde Gardner med en taktisk 10. plads – og med 4 point forspring scorede Remy Gardner den første Moto2-titel til KTM GP Academy med fem sejre og 12 podier undervejs i 2021-sæsonen. 23-årige Gardner blev samtidig den første australske Moto2-mester, og den første australier med en VM-titel i GP siden Casey Stoner i 2011. Raul Fernandez imponerende med andenplads i sit første Moto2-år, og begge kørere avancerer til KTM MotoGP i 2022.

 

Legenden kåret som legende  

 

Årets finalerace Gran Premio de la Comunitat Valenciana lå generelt badet i alle mulige forskellige former for hyldest til # 46 Valentino Rossi (Petronas Yamaha SRT) under italienerens sidste optræden i MotoGP-race, som han sluttede på 10. pladsen.

Legende og ikon bruges ofte i sportssammenhæng, men udtrykkene bliver næppe mere berettiget end for den 9-dobbelte italienske GP-vinders 26-årige lange karrieres betydning for MotoGP.

 

Trods Valentino Rossi i forvejen allerede har titel som legende og er optaget i MotoGP Hall of Fame, så blev han søndag også udnævnt som officiel MotoGP-legende under stor jubel ved FIM MotoGP-uddelingsceremonien. Vurderet ud fra den generelle stemning i Rossi-lejeren, så fejrer både legenden og fans sikkert #46 The Doctors imponerende karriere endnu – og vi bidrager med et kæmpe GARZIE for 26-års underholdning.  

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.