MC nyheder

"Ny" MV Agusta F4 med F1-DNA

  • mv-lh44-002.jpg
  • mv-lh44-011.jpg
  • mv-lh44-001.jpg
  • mv-lh44-014.jpg
  • mv-lh44-015.jpg
  • mv-lh44-017.jpg
  • mv-lh44-018.jpg
  • mv-lh44-019.jpg

I kølvandet på Dragster RR LH-projektet har MV Agusta og den tredobbelte Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton samarbejdet om en ny motorcykel - og den er blændende flot.

MV Agusta F4 er, i hvert fald i denne journalists øjne, én af de flotteste superbikes nogensinde. Den afrundede front med det enkelte lygtehus, de to små, røde baglygter med udstødningrør(ene) lige under, monosvingeren og det markante hak i fuldkåben giver ét af de mest tidsløse designs nogensinde. Det er kun marginalt ændret siden lanceringen i 1998, og ja, bare se på billederne - hvis man tænker på, at telefoner i 1998 havde 15-20 knapper, en udvendig antenne eller oftest en ledning til væggen, ja, så ser italieneren da ret moderne ud!

Det er ikke i mindre grad tilfældet, når MV Agusta med jævne mellemrum laver en "ny" version af F4, og den seneste er denne: LH44. Specialudgaven er resultatet af et samarbejde med Formel 1-køreren Lewis Hamilton, der i bil nr. 44 er blevet F1-verdensmester tre gange, og står til at tage det fjerde mesterskab i år. Jeg tænker, I har knækket rebussen bag "LH44"-navnet på nuværende tidspunkt.

Motorcyklen er bygget på den i forvejen potente F4 RC, men en titaniumudstødning og en ny control unit hæver ydelsen fra den 4-cylindrede motor til 212 hk. Kåben er lavet i kulfiber for at holde vægten nede, og både for og bag er der justérbar Öhlins-affjedring.

Derudover byder F4 LH44 dog mest på visuelle ændringer, med farvekombinationen som den mest fremtrædende. Trellisstellet er lakeret perlemorshvidt, kåben er overvejende blankrød som kandiserede æbler, og alle andre detaljer er holdt helt i sort (gad vide, hvad det har kostet at få Öhlins til at droppe deres gyldne signaturfarve og levere en kulsort forgaffel). 

MV Agusta F4 LH44 koster omkring 450.000 kroner uden afgift - men selvom det er fristende, ville man nok alligevel ikke kunne nå at pantsætte sine organer hurtigt nok til at få ét af de kun 44 eksemplarer, der produceres...