Nemmere med brobizz

 

Det er blevet nemmere at bruge brobizzen, når motorcyklen skal over Storebæltsbroen.

 

Der hersker stadig tvivl om den mest enkle måde at køre på mc gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen. Flere medlemmer har gjort os opmærksom på, at storebæltsforbindelsen har ændret metodebeskrivelsen på deres hjemmeside, og vi sender den hermed videre. Metoden er enkel og forholdsvis hurtig når man vælger de blå Kort-baner. Den nye beskrivelse lyder således:

Motorcyklister må af hensyn til deres egen sikkerhed ikke køre gennem Brobizz-banerne. Har du en Bizz og kører på motorcykel, skal du bruge en kort-bane. Kør frem til bommen, hvor din Bizz bliver aflæst, og så snart bommen går op kører du videre

Det fremgår tydeligt på Storebæltforbindelsens hjemmeside, at det er Kort-banerne som bør benyttes hvis man er motorcyklist med Brobizz.

 

Jens Kjær Nielsen, som er chef for betalingsanlæggene på Storebæltsforbindelsen A/S siger, at det er af sikkerhedsmæssige årsager, at de grønne brobizz-baner ikke ønskes benyttet af motorcyklister. Man er, som motorcyklist simpelthen for udsat, hvis en situation opstår, hvor bommen skulle gå ned. Det giver unægtelig også god mening, og er let at forstå, at sådan en bom ikke er rar at få i hovedet.

 

 

 

Jens Kjær Nielsen understreger, at han ønsker, at ekspeditionen ved anlæggene afvikles så hurtigt og problemløst som muligt og samtidig selvfølgelig at højne sikkerheden for alle, som kører gennem betalingsanlæggene. Han anbefaler samtidig, at motorcyklistens Bizz placeres på venstre side, så langt fremme som muligt og nævner eksistensen af mc-jakker og bukser med små lommer, som en løsning til placering og hurtig registrering i de blå kort-baner. Bizz’en skal vende med ”BROBizz”-teksten væk fra aflæseren (ind mod fører eller mc) og må ikke dækkes af metal eller flere lag tøj.

 

 

Motorcykler og små biler har i øvrigt undgået den sidste mindre prisstigning, og skal stadig betale 125 kroner for en enkelt overkørsel, hvis de vel at mærke er under 3 meter i længden. Motorcykler med trailer skal dog slippe 5 kroner mere per vej end tidligere, og må af med 240 kroner for en enkelttur.

 

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.