Norton reddet af indiske TVS

Norton er blevet den nyeste tilføjelse i rækken af historiske britiske motorcykelmærker, der rykker til Indien, efter en salgsaftale mellem Norton og TVS faldt på plads denne weekend.

Det er ikke mange uger siden, at vi skrev, at fremtiden så særdeles sort ud for Norton Motorcycles, efter det kom frem, at virksomheden var i gæld og truet af konkurs. Nu er de dog blevet reddet på målstregen, da en salgsaftale med indiske TVS Motor Company er blevet indgået – hvilket betyder, at Norton kommer til at gøre blandt andet Royal Enfield og BSA selskab i Indien, og altså nu ikke længere er i britiske hænder.

TVS, der blandt andet er kendt for sit samarbejde med BMW om produktionen af tyskernes 310-kubik modeller, er Indiens tredjestørste producent af tohjulere, med 2,82 millioner solgte modeller i Indien alene sidste år. De laver dog fortrinsvis scootere og små motorcykler, så opkøbet af Norton skal bidrage med viden og teknologi i de større motorcykelklasser.

TVS ejer det meste
Norton har nemlig både den 1200-kubik V4 superbike, den gamle 961-serie og de nye 650-kubik paralleltwin modeller på programmet p.t., og de udgør et bredt spektrum af større motorcykelmotorer, som er med til at retfærdiggøre prisen på knap 136 millioner kroner. For det beløb har TVS også fået rettighederne til det historiske Norton-navn og -logo, men de har ikke opkøbt alle dele af Norton – fabrikken (og slottet) Donington Hall ejes, sammen med andre endnu ikke offentliggjorte dele af virksomheden, formentlig stadig af Stuart Garner.

I den officielle udtalelse om salget af Norton står der nemlig, at TVS kun har købt licens til at bruge fabrikken de næste seks måneder – om produktionen rykker til Indien derefter, og hvad fremtiden ellers bringer for Norton, er endnu uvist.

Glemt kodeord?

Indtast dit medlemsnummer og tryk reset. Hvis du ikke har en e-mail adresse tilknyttet dit abonnement skal du ringe til MCTC på 86 11 62 00

Ændre dit kodeord

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet dit nuværende kodeord forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.