MC nyheder

Ny vejledning for ombygning offentliggjort

Motorstyrelsen har offentliggjort en ny vejledning for, hvornår der som følge af reparation eller ombygning skal betales ny registreringsafgift af motorcykler eller ej.

Må man udskifte forgaflen på sin motorcykel, ændre på hjulstørrelsen eller sætte en større motor i? Og hvad betyder det for motorcyklens såkaldte "afgiftsmæssige identitet", hvis man giver sig i kast med sådanne ombygninger/reparationer? Kan man risikere at skulle betale registreringsafgift igen?

Når det kommer til vedligehold, reparation og ombygning af motorcykler i Danmark er spørgsmålene mange. Rigtig mange. Omvendt er svarene – i hvert fald historisk set – både kryptiske og kringlede, hvis der da overhovet findes svar. Men det skulle gerne være en anden sag nu.

Motorstyrelsen har nemlig netop offentliggjort en ny vejledning for, "hvornår der som følge af reparationen eller ombygningen skal betales ny registreringsafgift", som det fremgår af dette nyhedsbrev. Motorstyrelsen oplyser også, at "nyhedsbrevets indhold er udarbejdet med input fra relevante brancheforeninger", at "reglerne om afgiftsmæssigt identitetstab gælder for alle typer køretøjer", og at nyhedsbrevet tager "udgangspunkt i reparation og ombygning af motorcykler inklusive veteranmotorcykler, det vil sige motorcykler ældre end 35 år".

Grøn, gul, rød

Motorstyrelsen påpeger dog samtidig, at vejledningen/nyhedsbrevet kun vedrører "den afgiftsmæssige behandling af reparation, ombygning m.v. og ikke øvrige aspekter såsom syn, teknisk opbygning eller mekanisk bearbejdning".

Der er med andre ord udelukkende tale om afgiftsaspekter i Motorstyrelsens regi – ikke hvad der er lovligt eller ulovligt i Færdselsstyrelsens regi. Til gengæld giver Motorstyrelsen en lang række konkrete eksempler på, hvad man må og ikke må. Du finder alle eksemplerne her

Husk at du også kan søge Motorstyrelsen om bindende svar, før du eksempelvis køber en ombygget motorcykel eller går i gang med selv at bygge om. Det kan du gøre her.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på info@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.