MC nyheder

Nyt mc-løb: Isle of Samsoe

  • sport-vehicle-motorcycle-extreme-speed-race-533981-pxhere.com.jpg
  • 0003.jpg (1)

Road Racing-event på Samsø rykker nærmere, efter øens kommunalbestyrelse tirsdag sagde god for projektet.

“Isle of Man” får en klokke til at ringe hos de fleste. Tilføjer man “TT” (Tourist Trophy) vil de indforståede også vide, at det handler om et motorcykelløb, der har fundet sted på den lille engelske ø siden 1907.

Modsat er “Isle of Samsoe” ikke et begreb, som mange har hørt om før. Ikke desto mindre er det navnet på et initiativ til et nyt Road Racing-event på netop Samsø. Referencerne til “Isle of Man TT” er da heller ikke til at tage fejl af: “Isle of Samsoe” skal være et motorcykelløb i verdensklasse over syv dage med de hurtigste gadecykler på markedet.

Sådan lyder beskrivelsen af det måske kommende event, der længe har ligget i støbeskeen, og som blandt andre Gorm Reedtz (konceptansvarlig) og Claus Andersen (sportsansvarlig og kører-repræsentant) står bag.

Tirsdag 23. januar rykkede projektet dog et skridt nærmere at blive en realitet. Her var forespørgslen på kommunalbestyrelsens dagsorden, og efter mødet stod det klart, at Samsø Kommune havde valgt at godkende forslaget.

Det er stadig sparsomt med konkrete informationer om eventet, men ifølge arrangørernes beskrivelse skal løbet afvikles over en uge først i september 2019: “Eventet tiltænkes at vare 7 dage og indeholde 4 dage med træningskørsel, samt 3 dage med konkurrenceløb på strækningen. Der forventes ca. 4 timers køretid pr. dag”.

Arrangørerne forventer omkring 10.000 tilskuere. Til sammenligning har “Isle of Man TT” i omegnen af 45.000 besøgende.