MC nyheder

Opdateret: Kom (helt) gratis over ny bro på mc

  • Rejsegilde_FF_06.jpg (2)
  • Kronprinsesse_Marys_Bro_set_fra_nord.jpg (2)

Efter kritik af fejlagtig formulering krydser alle motorcykler – uanset vægt – nu gratis den nye Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord.  

For én bestemt type køretøjer bliver det særligt attraktivt at køre over den nye Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund: Motorcyklerne.

Hvor det i bil (køretøjer til og med 3.500 kilo) koster 14 kroner og lastbil (køretøjer over 3.500 kilo) 41 kroner at krydse broen, så er det helt og aldeles gratis på motorcykel. Men sådan har det ikke set ud hele tiden. 

Det er nemlig først nu, efter at blandt andet MCTC har gjort opmærksom på fejlagtig formulering, at Fjordforbindelsen Frederikssund, selskabet bag den nye bro, har besluttet, at alle typer motorcykler – uanset vægt – kører gratis over den nye bro.

Gratis for alle motorcykler

På Fjordforbindelsens hjemmeside hed det sig ellers, at det kun var gratis for motorcykler med en tilladt totalvægt på maksimalt 400 kilo at krydse broen. Og det var en fejl. Der skulle have stået egenvægt – ikke totalvægt.

Efter flere henvendelser er formuleringsfejlen nu rettet, og samtidig er Fjordforbindelsen Frederikssund altså også kommet frem til, at det skal være helt gratis for alle typer motorcykler uanset egenvægt at krydse broen. Dette gælder også, selvom man kører med sidevogn og/eller trailer.

Eneste undtagelse er, hvis du kører på trehjulet trike-motorcykel med en egenvægt på over 400 kilo, da denne type "motorcykel" er defineret som bil i færdselsloven. Så koster det ligesom i bil 14 kroner at køre over broen.

Fakta om den nye bro

  • Den nye bro gør brug af et såkaldt free flow-betalingsanlæg uden bomme, som automatisk registrerer køretøjer via nummerpladelæsning. Man skal derfor ikke stoppe op og betale, før man krydser broen. Dog skal man selv sørge for at klare eventuel betaling online via hjemmesiden Fjordpay, hvor man også kan oprette betalingsaftaler.

  • Da strækningen over broen samtidig er en motortrafikvej, kan hverken gående, cyklende eller knallerter krydse broen, og dermed er motorcykler det eneste transportmiddel, der gratis kan køre frem og tilbage over broen. Det kunne Storebæltsbroen og Øresundsbroen godt tage ved lære af, som udover Kronprinsesse Marys Bro er de eneste betalingsbroer i Danmark.

  • Kronprinsesse Marys Bro ligger ved Frederikssund nord for Roskilde, er cirka 1,4 kilometer lang og åbner efter planen for trafik mandag 30. september 2019.

Dette er en opdateret udgave af artiklen "Kom gratis over ny bro på mc", som første gang blev publiceret 5. august 2019.

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit 7-cifrede medlemsnummer nedenfor og tryk ”Nulstil adgangskode”, så modtager du snarest en e-mail med en midlertidig adgangskode.

Hvis der ikke er tilknyttet en e-mailadresse til dit medlemskab – eller hvis du har glemt dit medlemsnummer – bedes du kontakte os på tn@mctc.dk eller telefon 86 11 62 00, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

Ændre din adgangskode

Hov, der skete en fejl!
Det kan skyldes, at du har indtastet din nuværende adgangskode forkert.
Prøv eventuelt igen eller kontakt MCTC.